Det var en gang i november at malvikingen i 40-årene satte seg bak rattet etter et rakfisklag med jobben, til tross for at han hadde drukket alkohol.

Siktede forklarte selv i retten at han i løpet av kvelden begynte å bli ufin, og fikk derfor beskjed om å dra fra det lystige laget. I utgangspunktet tok han en taxi hjem, men på veien fant han ut at han ikke hadde penger til å betale sjåføren, og ble derfor returnert til rakfisklaget.

På grunn av at han tidligere på kvelden hadde oppført seg dårlig, ville han ikke gå inn igjen. I stedet besluttet han å kjøre hjem selv.

Promille på over 1,8

Siktede ble stanset på vei nordover mot Malvik, etter å ha tatt en forbikjøring som fikk politiet til å reagere. En utåndingsprøve ble gjennomført, og mannen blåste til en promille på 1,82.

Påtalemyndigheten har foreslått å sette straffen til fengsel i 21 dager og en bot på 100.000, i tillegg til at han mister førerretten i to år og seks måneder.

Siktede erklærte seg straffskyldig i henhold til siktelsen, men uttalte at han opplever to og et halv år uten førerkort som mye, i og med at han er avhengig av bil i forbindelse med jobb. Når det gjelder fengselsstraff og størrelse på boten han han ingen innvendinger.

Passende straff

Når det gjelder fengselsstraffen mener Trøndelag tingrett at påtalemyndighetenes forslag er en passende straff, og dømmer siktete til fengsel i 21 dager. Videre dømmes han også til å betale boten på 100.000.

Når det gjelder tap av førerretten har tingretten forståelse for at siktede settes i en vanskelig situasjon i henhold til arbeidsplassen, men er klare på at trafikksikkerhet må komme først.

Siktede dømmes derfor til tap av førerkort i en periode på to år, og han må avlegge ny førerprøve for å få førerkortet tilbake.