I fjor ble feiringen avlyst grunnet pandemien, men i år skal arrangørene nok en gang åpne dørene til Soknestua og invitere bygdefolket inn på en hyggelig julemiddag.

- Vi ønsker å arrangere en trivelig jul til de som av ulike årsaker ikke har så mange andre tilbud på julaften, sier daglig leder i Meråker frivilligsentral, Åsmund Øverkil.

«Trivelig jul» er et arrangement myntet på enslige, men er åpent for alle som skulle være interesserte. Hensikten er å motvirke ensomhet og skape en fin juleopplevelse for deltagerne.

Julemat, bakst og julenisse

Dørene til Soknestua åpner klokken 16.00 julaften, og varer til 20.00. Arrangørene har sørget for gratis skyss til kirken, i tillegg er det lagt til rette for at de som ønsker å delta på julegudstjenesten først, skal ha mulighet til det.

- De som deltar på julegudstjenesten, kommer bare til Soknestua etterpå. Der vil vi servere tradisjonell julemat, dessert, julekaffe og julebakst. Vi får også besøk av julenissen, som har med presanger til alle. Det blir julesanger og underholdning, slik at alle får en god juleopplevelse, forteller Øverkil.

Allerede nå har arrangementet 20 påmeldte. For to år siden deltok nærmere 42 personer, og Øverkil håper at de også får et tilsvarende antall påmeldte i år.

- Vi har fortsatt ledige plasser, så vi håper flere melder seg på i de nærmeste ukene. Så lenge restriksjoner ikke stanser oss, håper vi på så mange som mulig, sier han.

Roser velviljen i bygda

Øverkil forteller at det er mye velvilje i bygda for at arrangementet skal bli en realitet.

- Meråker menighet stiller Soknestua gratis til disposisjon for kvelden, mens familien Ervik, bestående av Erling Ervik, Janeth Weiseth og barna Ada og William har stilt opp som vertsfamilie år etter år smiler han og tilføyer:

- Også må vi berømme den jobben som pensjonistene, med leder Egil Haugbjørg i spissen, gjør i Meråker. De er det ypperste av frivillige vi har, roser Øverkil.

Han benytter anledningen til å si at de fortsatt trenger økonomisk støtte, så hvis lokalt næringsliv, lag og organisasjoner i Meråker har mulighet til å bistå, må de gjerne ta kontakt.

Påmeldingen til arrangementet må skje innen 17. desember, og gjøres ved å ta kontakt med Åsmund Øverkil.