- I fjor regnet hele vinterferien bort, men i år ser det veldig bra ut. Det er veldig mye snø, og vi forventer mye folk, spesielt siste halvdel av vinterferien.

Det sier Martin Eriksson, som er daglig leder og primus motor i Tydal skisenter.

Skisenteret i Tydal har satset stort det siste året, og siden i fjor høst har det blitt lagt ned over 500 dugnadstimer ved skisenteret. Det har blant annet resultert i en splitter ny løypetrasé på over én kilometer, og en dobling av bredden på den eksisterende bakken.

- Vi er veldig stolte av det vi har fått til, spesielt med tanke på at alt er gjort på dugnad. Tydal skisenter har etter hvert blitt et samlingssted i Tydal, og siden vi åpnet for sesongen på nyttårsaften har det vært veldig bra med besøk. Vi ser også at det ikke lenger bare er hyttefolk som kommer, men mange andre.

Omsetningsmessig ligger vi høyere sammenlignet med samme periode i fjor, sier Eriksson.

Tydal skisenter har i løpet av det siste halve året gjennomført flere prosjekter: En splitter ny løypetrassé på over en kilometer er på plass. I tillegg er bredden på den eksisterende bakken doblet. Foto: Privat

Flere aktiviteter

I januar ble det også etablert et busstilbud fra Selbu til Tydal skisenter på lørdager i samarbeid med Selbu og Tydal kommune, samt ungdomsrådene i kommunene. Tilbudet har vist seg å være svært populært.

- Det har vært mer enn halvfulle busser hver eneste lørdag. Dette er foreløpig et prøveprosjekt på fire lørdager, men vi håper på å få tilbudet permanent, sier Eriksson.

I vinterferien vil skisenteret holde åpent hver eneste dag, og det vil bli lagt opp til flere aktiviteter i bakken.

- Vi satser på fullt trykk i vinterferien, med scooterkjøring, grilling, utendørs kiosk og aktiviteter for barn. Blant annet planlegger vi et rebusløp på torsdag, mens på fredag har vi ordnet slik at vi frakter barna til toppen av bakken slik at de kan ake nedover. Vi gleder oss til masse besøk, sier Eriksson.