Flere skogsfugler har gitt utslag i aktiviteten på leikene med mye fugl og action spesielt i «hønuka» som stort sett er første uka i mai. «Hønuka» er den uka røya eller orrhøna kommer inn til leiken for å plukke ut den største og sterkeste til å føre bestanden videre. Når hønene lander blir det ofte skikkelige slåsskamper mellom de testosteronfylte tiurene på leiken. Det er sjelden det går liv under disse kampene, men fjærpryden kan fort få litt skavanker slik vi ser på noen av disse bildene. Her er det sjefen sjøl som i kampens hete har mistet noen halefjær. Bildene er tatt på to forskjellige leiker i dalføret de første dagene i mai.

Jakt i Værnesregionen

Prosjektet som går ut på jakt på smårovvilt har helt klart ført til økte bestander av skogsfugl og rådyr. Det er nå i sju sesonger lagt ned en betydelig innsats fra flere ti-talls jegere og det er blant annet skutt mer enn 1.000 rødrev i denne perioden.

Rypekveld

Torsdag 24. mai på Viva Napoli er det duket for en kveld med fokus på rypa der Hans Christian Pedersen skal ha et innlegg i regi av Jakt i Værnesregionen. Dette blir hovedinnslaget i tillegg til at det skal gjøres stas på de som har sanket flest poeng. Det blir selvfølgelig mye sosialt og muligheter for pizza og noe å drikke. Alle, også de som ikke er aktive i prosjektet er selvfølgelig velkommen.