Ungdomsrådet i Stjørdal fikk masse skryt av Barneombudet etter at de fikk presentere kampanjen «Si hei» som har vært i gang i snart to år.

- Barneombudet kommenterte at dette er en viktig sak også for dem. Dette handler ikke bare om integrering, men om å stoppe mobbing, forteller Maja Bednarska. 17-åringen, som opprinnelig er fra Polen, er uavhengig medlem i ungdomsrådet i Stjørdal og representerer minoritetene.

Hun er veldig opptatt av kampanjen «Si hei», og fikk presentere denne for barneombud Anne Lindboe og deler av hennes stab under besøket i Oslo.

Traff skatvalsbygg i Stortinget

Maja Bednarska og ti andre medlemmer av ungdomsrådet i Stjørdal fikk en fullstappa dag da de besøkte hovedstaden.

- Kjempeartig, koselig, veldig lærerikt og litt stressende, sier Maja Bednarska.

Leder Kristoffer Meldal Moen og hans ungdomsrådsmedlemmer startet Oslo-besøket på =Kaffe i Akersgata. Frokost på kafeen som blant andre er startet av Petter «Uteligger» Nyquist var en bra start på dagen for ungdommene fra Stjørdal.

- Deretter besøkte vi Stortinget, og fikk en nyttig og lærerik omvisning. Underveis i omvisningen fikk vi med oss Marit Arnstad og hun spiste lunsj sammen med oss, sier Meldal Moen.

Applaus for «Si hei»

Hos Barneombudet ventet ikke bare ombudet selv og deler av hennes stab, men også et kamerateam fra NRK.

- Det ble laget et innslag til Lørdagsrevyen. Opprinnelig handlet dette om Barneombudet, men det ble også gjort opptak med oss om «Si hei»-kampanjen, forteller Kristoffer Meldal Moen. Han er glad for at Barneombudet roste deres kampanje.

- Budskapet vårt er at hvis du går i gata, så kan du tenke på hvor mange som sier hei egentlig. Vi ønsker at alle skal si hei, sier Meldal Moen, og fikk klapp på skulderen av Lindboe for dette.

Viktig læring

De elleve engasjerte ungdommene fra Stjørdal ble både klokere og rikere på erfaringer under sitt besøk i Oslo.

- En viktig opplevelse, sier Kristoffer Meldal Moen, som håper å få gjort et besøk som dette til hovedstaden som en tradisjon for ungdomsrådet.

- Målet for ungdomsrådet er å få lagt inn et besøk som dette i budsjettet annethvert år. Det er utrolig lærerikt og motiverende for oss i rådet, sier Meldal Moen.