- I år skal vi lage tidenes 17. mai-fest i Stjørdal, sier leder i 17. mai-komitéen, Kari Løkholm Hognes.

- Dermed er vi avhengige av at så mange lag og foreninger som mulig stiller i borgertoget. I år har vi gjort jobben med å kartlegge alle lag og foreninger. Derfor må ingen bli overrasket dersom de skulle få en henvendelse fra noen i komitéen som har delt på oppgaven. For vi i komitéen håper selvfølgelig på positiv respons når vi på denne måten samler det brede kulturuttrykket. Idrettslagene er selvfølgelige deltakere når vi skal feire nasjonaldagen. Men vi vil også ha med oss Stjørdal Swingklubb, Stjørdal Trekkspillklubb, sanitetsforeninger og revyer for å nevne noen, sier Kari Løkholm Hognes.

Den driftige damen fra Hognesaunet er aktivt med der det skjer noe, og nå altså som sjef for 17. mai-arrangementet.

- Vi er godt i gang med forberedelsene og er derfor veldig glade for at fjorårets store suksess i borgertoget stiller på nytt: Stjørdal brann- og redningstjeneste i sine uniformer som gjorde stort og uutslettelig inntrykk på alle barn. Stjørdal Røde Kors har også sagt ja til å delta. 17. mai er tradisjon med stor respekt for vår nasjonale suverenitet, friheten og feiringen av demokratiet. For fortsatt lever mennesker som husker en tid da dette ikke var en selvfølge. Men samtidig er dette barnas dag omspunnet av glede, feiring, rungende hurra-rop og masse is! På denne bakgrunn ønsker vi i 17. mai-komitéen at dagen skal bli en salig blanding av respekt og glede. Dagens starter på tradisjonelt vis kl. 08.00 med salutt fra Forsvaret og flaggheising utenfor rådhuset av speiderne. Der vil det også bli tale av elevrådsleder ved Halsen ungdomsskole, sier Løkholm Hognes.

Men 17. mai-komitéen har fortsatt en åpning for den som har lyst til å hilse Ole Vigs bauta på denne dagen. Har du lyst? Ta kontakt med komitéen!

Neste store post på programmet er selveste barnetoget. Her får barna vist sin glede over 17. mai-feiringen og kan rope hurra med skikkelig utestemmer. Etter barnetoget går de respektive skolene tilbake til sine egne arrangement.

- Etter en is eller to med sola høyt på himmelen er det tid for borgertoget. Og det er nettopp her vi skal lage verdensrekord, sier Kari Løkholm Hognes.

- Hva mener du nå?

- Komitéen mener at vi nok en gang skal ha som ambisjon å ha det lengste og mest innholdsrike borgertog Stjørdals borgere noen gang har sett. Vil du bli med på en lokal verdensrekord med ditt lag eller din forening? Da må du melde deg på til ketil.thorvik@hemit.no. Borgertoget går fram til Kimenparken for videre markering av dagen. Men komitéen vet at vi lever i et samlet Trøndelag som også kan by på regn. Derfor har komitéen for sikkerhets skyld også bestilt Stjørdalshallen. Vi ønsker uansett værforhold å ha en skikkelig markering av denne dagen. Vi skal ikke la oss stoppe av været, sier Kari Løkholm Hognes

Arrangementet i Kimenparken vil inneholde de nevnte elementer med respekt, ærverdighet og glede. Her blir det deltakelse fra 5. klasse ved Hegra barneskole som har blitt utfordret til å holde tale for Kongen.

- Det blir også et spektakulært show med våre prisbelønte og meget dyktige drillere. Halsen Musikkforening deltar i fremføringen av «Ja, vi elsker». For det er jo nettopp det vi gjør: Vi elsker denne dagen 17. mai! sier Kari Løkholm Hognes.