- Nytt av året er et barneløp på 600 meter som er åpent for alle mellom 2 og 8 år, sier Selbusport-sjefen Ole Johan Øyaseter. Orkdalingen, som har gjort selbygg av seg, er i gang med å forberede seg på skisesongen.

- Denne uka har det sett ut som vi går rett fra full sommer til skisesong, men sånn blir det nok ikke, sier Øyaseter.

Lørdagens kick-off er startskuddet på vintersesongen i sportsbutikken i Selbu sentrum. Motbakkeløpet er også en tradisjonell innledning på sesongen for mange O2-snappere.

- Løpet starter rett utafor butikken ved fylkesveg 705 og går til Telenor-masta. To kilometer med en stigning på cirka 180 høydemeter, sier Øyaseter.

Friidrettsutøvere og langrennsløpere kommer delvis langveisfra for å være med i løpet, og de skal løpe fort om de skal røre løyperekordene. Begge ble satt for ti år siden og innehas av Sondre Nordstad Moen på 7.04 og Marthe Kristoffersen på 8.14.

- Det er mange skiløpere som stiller til start, men dette løpet er selvsagt åpent for alle, inkludert trimmere. Fotballspillere, håndballspillere, orienteringsløpere og alle andre idrettsutøvere er hjertelig velkommen, sier Øyaseter, som lover servering.

- Jeg står jo hele natta før og baker, sier han og gliser. Men selv om Øyaseter nok ikke bidrar så mye så blir det heimbakst og det blir pizza fra Camp Eggen. Og ikke minst blir det gode tilbud.

- Det blir masse aktiviteter, det blir selvsagt muligheter for et godt kjøp på nye ski, men mest av alt er dette en trivelig og sosial dag. Folk møtes og har det hyggelig i lag og begynner å tenke på skisesongen, sier Ole Johan Øyaseter.