- Dette er helt annet lag enn da jeg sist spilte for SHK. Det er flere jeg ikke kjenner, og jeg gleder meg til å bli kjent med dem, sier Maja Kildal Bakken, som var en stor profil i tredjevisjonslaget for noen år siden.

Siden den gang har 20-åringen spilt en sesong for Selbu og vært i militæret på Ørlandet. Selv om Bakken har holdt formen ved like, føler hun at det mangler litt på håndballferdighetene.

- Først må vi lære oss å kaste ball, men jeg har stor tro på at det blir bra fremover. Vi er 20 spillere på laget, men mange har vært like lenge borte fra håndballen som meg og vi trenger tid på å bli kjent og spille sammen. Husk at vi ennå ikke har spilt en eneste treningskamp, og ikke en gang lært oss et trekk, sier hun.

Tvillingene Tore (t.v.) og Annar Sparby er hovedtrenere denne sesongen, men har tidligere trent mange av spillerne i ungdomsklassene.

Imponert over spillerne

Hvis noen tror situasjonen i SHK er unik, tar de feil. Mange håndballag har lidd under pandemien og verken fått trent eller spilt kamper på over ett år. At SHK har maktet å samle hele 20 spillere, lover godt foran seriestarten 19. september mot Byåsen.

- Vi trente i juni, og begynte på igjen i dag 3. august med halltrening. Vi har skrapet sammen 15 damespillere, og har med oss fem U-20-spillere som kan være aktuelle for damelaget. Det er bra. Spillerne har imponert oss på treningene i juni, sier Annar Sparby, som sammen med tvillingbroren Tore har treneransvaret for SHKs tredjedivisjonslag.

Brødrene sto igjen med kun én spiller da de overtok som trenere i vår, og begynte å ringe rundt for å høre om noen var interesserte i å satse.

- Det er en spesiell situasjon, og vi begynner på en måte med blanke ark. Samtidig tror jeg mange andre lag har det på samme måte, og derfor blir årets sesong ekstra spennende, sier han.

Tre halltreninger

Da Björn Blomquist var SHK-trener var laget kjent for å trene svært mye, sammenlignet med andre lag på samme nivå. Nå blir treningsdosene mer tilpasset spillernes hverdagssituasjon.

- Vi skal ha tre felles halltreninger, og i tillegg skal spillerne trene styrke på egenhånd. Vi tilpasser satsingen i forhold til alle som jobber og studerer, men ambisjonene er ikke annerledes enn tidligere. Vi har mål om å kjempe i toppen av divisjonen, sier Sparby.

Trenerne er også opptatt av å dyrke et godt miljø i spillergruppen.

- Humør og miljø er viktig for oss, og vi kommer ikke til å gjennomføre et diktaturstyre. Alle spillere forstår at det er de syv beste spillerne som stiller på banen, men det viktig for oss at samholdet er godt og at alle føler de er del av en felles gruppe, sier Annar Sparby.