Det sier Guri Kvalheim i foreningen som tidligere het Brystkreftforeninga Stjørdal og omegn, og hvor medlemmene med en god porsjon selvironi også omtaler seg selv som puppegjengen.

- Vi har svært mange medlemmer eller i trøndelagsområdet også, og ønsker derfor å tilpasse oss utviklingen. Værnesregionen har etter hvert blitt et samarbeidsbegrep og vi ønsker å tilpasse oss det, sier Kvalheim.

Stor aktivitet

Foreningen har rundt 145 medlemmer, hvor de aller fleste kommer fra Stjørdal, Malvik, Meråker og Selbu.

- Møteaktiviteten var før koronapandemien svært stor, og vi hadde faste møter en gang i måneden, trimgruppe på treningssenter, trening med fysioterapeut, strikkekafé og i det hele tatt var vi en sosial gruppe til hjelp og støtte for dem som har fått diagnosen. Vi har utarbeidet en innholdsrik årsplan, men i år har det meste blitt avlyst, dessverre, sier Kvalheim.

Den velkjente Rosa sløyfe-aksjonen har dessverre også fått lide under koronapandemien.

- Vi har ikke fått spredt nok informasjon om dette med å undersøke seg selv og oppfordre til mammografi. Aksjonen i 2020 ble også avlyst, sier hun.

Innstiller på ny leder

Brystkreftforeningen må på grunn av pandemien utsette årsmøtet.

- I år sliter vi med å få avviklet årsmøtet. Valgkomiteen har imidlertid jobbet, og som ny leder innstilles Anne Regine Johansen. Nå har vi frist til 1. september med å avvikle årsmøte, men vi ønsker å spre informasjonen om oss og vi er der for alle som har fått diagnosen og vil gjerne bidra så mye vi kan. Vi vet at det er til god hjelp for mange, sier Kvalheim.