For sjette gang arrangeres det VM i rallycross på Lånkebanen i Stjørdal, og tradisjonen tro tar arrangøren med seg førere og ikke minst rallycrossbilene ned i sentrum for å møte fans før arrangementet starter for fullt. I år har de valgt å legge det til fredagen, og med alle andre aktiviteter som skjer samtidig i sentrum denne helgen tror de på et skikkelig folkeliv i hele sentrum.

- Dette er kvelden vi håper alle besøkende og stjørdalinger tar turen til sentrum, forteller Jan Tore Brustad som er vorspielgeneral for rallycross-arrangementet.

- Vi fyller området mellom Kimen og Torgkvartalet for de som er glade i bil. Det blir en stor bilutstilling, parade med rallycrossbiler, autografskriving med VM-førere og ikke minst en egen e-sport konkurranse på bilspillet Dirt 2.0, hvor det skal kjøres på Lånkebanen, sier Brustad.

E-sport og parade

For å krydre akkurat den delen av arrangementet kommer representanter fra ett av Europas mest kjente største e-sport lag, N47, representert ved: Jacob «Sieba» Christoffersen og team-sjef Joachim «Noobwork» Haraldsen.

Fredagens arrangement starter allerede klokken 15 med innledende runder for de som skal delta i spillkonkurransen, og avsluttes med en finale like før klokken 18.

- Det vil bli påmelding på https://rxhell.designerpilots.com/ i dagene før, så følg med om du er interessert i å delta, oppfordrer Brustad.

En parade med ti rallycrossbiler vil starte nederst i Kjøpmannsgata klokken 18, og ende opp mellom Kimen og Torgkvartalet. Her vil også de fleste VM- og EM-sjåførene være med, og alle vil være tilgjengelig for autografskriving og selfies den timen de er tilstede. I tillegg vil det også være mulig å ta nærmere titt på flere av rallycrossbilene.

- Vi håper å gi folk en liten smakebit av det som venter dem i helga, og våre speakere håper å få en prat med de fleste førerne oppe på scenen under autografsigneringen, sier Jan Tore Brustad.

Utstilling og cruising

Men det blir flere biler enn rallycrossbiler i sentrum på fredag.

- Vi har også satt av store deler av parkeringsplassen øst for Torgkvartalet til en bilutstilling, samt områdene i de avsperrede gatene mellom Kimen og Torgkvartalet. Her håper vi å fylle opp med entusiastbiler og andre flotte kjøretøy for å skape en topp ramme rundt hele arrangementet. Når vi runder av i gata omtrent klokken 19.30, fortsetter vi med en lang cruising opp til sirkusteltet ved Lånkebanen der det blir et cars & coffee-arrangement som er åpent for alle. Der er grillene varme, og det blir servering. Det blir en perfekt avslutning på en innholdsrik kveld, avslutter Brustad.