Moen har bakgrunn fra kampsport, og var blant annet med på å starte Stjørdal Kampsport høsten 2004. Han har over 13 års erfaring som instruktør, og sammen med Åge og Camilla Rødde har Moen nå gått i bresjen for oppstart av et nytt opplegg som skal åpne treningsmulighetene for stjørdalingene. Med Sans Trening håper instruktørene at alle som har lyst skal få et godt alternativ til de vanlige øktene på treningsstudio.

Ingen bindingstid

Vi legger vekt på funksjonelle øvelser som dekker hele kroppen. Dette er øvelser som kan kjøres når og hvor som helst, og både løping og styrke vil stå i fokus. Stilløpingsøktene kan sammenlignes med terrengløping og hver løpetur vil ha en lengde på mellom 1-1/2 time. I tillegg kommer vi til å kjøre såkalte WOD-økter. WOD står for Workout of the Day og vil bestå av et vidt spekter av styrkeøvelser, blant annet hang-ups, knebøy og box jump. Med effektivitet vil WOD-øktene ha en varighet på ca. 45-50 min og inneholde både oppvarming og uttøyning i tillegg til selve økta, sier Moen.

Foreløpig er det lagt opp til to løpeøkter og fire WOD-økter, men dette kan endres ut i fra deltagernes interesse. Under hver økt vil det være minst to instruktører til stede, og alle som deltar vil få personlig veiledning og oppfølging. De som ønsker å delta må beregne en liten betalingssum og kan kjøpe enten klippekort eller VIP-kort alt etter hva som måtte ønske.

Men det er absolutt ingen månedsavgift eller bindingstid, man betaler kun for de øktene man ønsker å delta på. Vi kommer til å gi tips og råd slik at alle får tilpasset treninga etter sitt behov. På løpeøktene er det plass til maks ti deltagere mens WOD-øktene kan ta 16 personer. Det kreves påmelding for å være sikret plass, og sammen med mer informasjon kan dette gjøres ved å besøke hjemmesida vår som er www.sans-trening.no, påpeker Moen.

Estil ble inspirert

Som et ledd i løpeøktene hadde Sans Trening oppstart av et løpekurs for nybegynnere forrige tirsdag, der både løpesteg, skadeforebygging og teknikk ble lært bort. Dagen etter var det klart for WOD-økt ved kiosken i Storvika, og i anledningen var tidligere langrennsløper og olympisk mester Frode Estil invitert til å delta på økta. Tanken er at et tilsvarende opplegg som man nå har fått i gang på Stjørdal også skal skapes i Meråker, og Estil er sentral i utviklingen av dette prosjektet.

Det var veldig lærerikt å være med her i dag, og jeg fikk dyrket noen gode ideer som jeg kan ta med meg til Meråker. Det er godt å se at et konsept som Sans Trening passer for alle og enhver, uansett hvilket treningsgrunnlag man har fra før. Vi håper på å kunne starte opp med tilsvarende økter i Meråker i etterkant av 17. mai, forteller 40-åringen, som sammen med de andre deltagerne virkelig fikk brukt kreftene under onsdagens økt.

Estil kjenner Bjørn Terje Moen gjennom MERORK treningssenter i Meråker, og de to håper nå å kunne hjelpe hverandre med inspirasjon og ideer slik at både stjørdalingene og meråkerbyggene kan nyte godt av treningsopplegget.

Det at Frode var med på økta i dag er veldig kjekt, og det er gull verdt at han kommer med positive kommentarer til opplegget. Sans Trening har så langt vært en suksess her på Stjørdal, og det blir spennende å se hvordan impulsene kan utvikles i Meråker. Det er kun fantasien som setter grenser for hvor vellykket dette kan bli, smiler Moen.