Er du ikke skientusiast eller skal ha bypåske har du likevel glede av våre smøretips.

SMØRETIPS:

Å smøre skiver krever ikke mye. Noen skiver godt brød og litt smakfullt pålegg er et godt utgangspunkt.

Skivesmøring er ingen vitenskap. Her bruker man sansene. Matbutikkene har hyllemeter med alskens lekkerheter til å stille sulten. Om du er en vanlig skivespiser, og ikke skal stille i smørbrødkonkurranse, er saken ganske enkel – det holder med et smakfullt brød og dertil pålegg.

  • Første bud for å få gode skiver, er å starte med et ferskt brød av ønsket slag.

  • Deretter velger du ut påleggets underlag for en mykere smøring.

  • Er det en hverdag krever omstendighetene sannsynligvis at skivene kan gli fort, og velg derfor pålegg som gjør skivene raske å smøre.

  • Er det derimot en turskive du er ute etter, velg da smøring som kan pakkes ned. Og samtidig sørg for at både kos og næring er tatt vare på.

  • For festskivene er det ingen vei utenom; her må du frem med det lille ekstra. Legg litt mer i valget av både brød og pålegg – og overrask gjerne.

Dette trenger du:

Smøretips til skiene finner du hos Turistforeningen .

God påske fra Opplysningskontoret for brød og korn!

Klikk på linkene

Smørbrød med ridderost og fenalår

Smørbrød med blåmuggost på appelsinseng

Påskens snadderskive