Denne sesongen er han tilbake som trener for seniorlaget med assistanse av Bjørn Johan Nytrø som også prøve å trene mellom trenergjerningene:

- Fram opplevde et opprykk gjennom å berge plassen i 4. divisjon i fjor. Det ga klubben et løft. I år er det mye bedre motstand enn vi hadde i fjor. Nå skal vi møte lag som spilte 3. divisjon i fjor – blant dem Tangmoen og Remyra.

Vi er veldig glad for slike lokale oppgjør. Det gir mange tilskuere og god stemning; en ekstra stimulans til begge involverte lag, sier Guldbrandsen som synes fotballen er en selvfølgelig del av tilværelsen:

Det har en ekstra sjarm når lokale spillere møter hverandre foran mange tilskuere og får til noe ekstra på banen enten det er en finte eller en tunnel. Så kommer målsjansen og publikums forventning og engasjement. Vi gleder oss ekstra til å møte både Remyra og Tangmoen – både hjemme og borte. Og alle mostanderne skal få slite for å ta med seg poeng fra Framnes, sier treneren som er veldig glad for den kraftige opprustingen av banen og idrettsanlegget på Skatval.

Morten Guldbrandsen spilte lenge aktiv fotball og var Otto Ulseth sin assistent i Stjørdals-Blink da laget spilte seg opp til 1. divisjon i fotball. Morten satt på benken da Stjørdals-Blink bl.a. slo Stabæk 3-2 på Øverlands Minde en augustdag i 1994 for å følge opp med seier 3-0 borte mot Moss helga etterpå. Men nå er det nettopp spillere født i 1994 og årene før som Morten trener i Fram:

Det er artig med så mange spillere. Vi har en stor og flott treningsgruppe. Det er et godt samarbeid med juniorene. Derfor er det nok folk og ekstra trøkk på treningene. Treningsiveren er god. Og det må den være skal vi hevde oss i 4. divisjon som på nåværende tidspunkt er en fin utfordring for oss.

Fram har på 2000-tallet vært involvert i en berg- og dalbane med alt fra å slå Stjørdals-Blink i cup-kvalifisering og spille 1. runde i NM; knuse serievinner Verdal hjemme med 6-0 for så å rykke ned etter en tung høst der selveste Rolf Bye måtte inn på banen. Og ferden fortsatte ned i 5. divisjon, men det ble med én sesong. I 4. divisjon i fjor så Fram mulighetene og klarte å forsvare plassen med en innsatsfylt avslutning som betydde mye for klubben.

Det var en fin ballast å ta med seg inn i årets sesong. Og du merker den positive stemningen på treningene. Spillerne er innstilte på å bite fra seg. Fram har fått noen nye spillere foran årets sesong. Det skal bli spennende å se hvordan de kan gjøre det i Framdrakten.

- Det er variert. Vi stiller med to seniorlag i 4. og 6. divisjon. Her er det ulikt utgangspunkt. Juniorene skal minst spille i 2. divisjon avhengig av kvalifiseringskampene. Det skal bli et kamptilbud til alle, sier Guldbrandsen som i de senere år har jobbet mye med aldersbestemt fotball. Nå er mange av spillerne blitt så gamle at de kan spille seniorfotball.

- Vi gleder oss til årets sesong, og håper å få selskap av riktig mange tilskuere som kommer til Framnes for å se underholdende fotball, sier Morten Guldbrandsen.