Det var i slutten av mars at Stjørdal kommune meldte at de kom til å stenge Sandgata med umiddelbar virkning. Årsaken var at de hadde funnet sprekker i asfalten i gata som ligger over parkeringskjelleren til Torgkvartalet.

Nå førstkommende mandag, 13. juni, stenger Sandgata igjen. Denne gangen fordi kommunen skal begynne arbeidet med å reparere de samme sprekkene.

– Vi stenger gata for biltrafikk mandag morgen rundt klokken 07.00. Etter planen vil arbeidet strekke seg utover neste uke, og kanskje en dag eller to i den påfølgende uken, forteller Morten Island i Stjørdal kommune.

Han opplyser videre at arbeidet skal avsluttes seinest onsdag 22. juni. Dette fordi det er en rekke aktiviteter som foregår i kommunen helgen 24. til 26. juni, deriblant NM i friidrett.

Trygt å kjøre

Da sprekkdannelsen ble oppdaget, ble det raskt kartlagt at skadene var langt fra så omfattende som fryktet.

– Vi var redde for at det kunne ha gått sprekker helt igjennom betongplatene og ned til parkeringskjelleren, men det hadde det ikke, forteller Island.

For å rehabilitere sprekkene må de åpne opp en del asfalt for å undersøke hva som har skjedd. Deretter blir gata forsterket - eventuelt støpt på nytt - før det til slutt vil bli lagt nye asfalt.

– Etter det er gjennomført skal Sandgata være i orden. Det er trygt å kjøre igjennom gata den dag i dag, men vi forebygger skadene nå, slik at det ikke blir verre i fremtiden.

Det vil bli satt opp skilt som opplyser om at veien er stengt både fra Stokkanveien og Stokkmoveien.