- Det ser ut som at det blir en grå uke, spesielt de neste dagene. Det er mer usikkert mot helga, men både onsdag og torsdag ser ganske grå ut, opplyser meteorolog ved Meteorologisk institutt Elin Tronvoll.

Tronvoll legger til at det vil komme en god del vind det kommende døgnet og videre til natt til torsdag.

- Det vil blåse godt i Trøndelag på onsdag, med hvert fall frisk bris på utsatte plasser. Utpå kysten av fylket vil det være opp i en periodevis liten storm. Det vil blåse ganske godt, med muligens liten kuling inn i Trondheimsfjorden.

Store mengder snø

Man kan dermed forvente regnbyger de kommende dagene, og snøbyger hvis man er i høyden. I nordlige deler av Trøndelag er det lagt ut farevarsel for store mengder med snø i områder over 500 meter over hevet.

Meteorologen forklarer at farevarselet gjelder for områder lengre nord i Trøndelag enn Værnesregionen.

- I nordlige deler av tidligere Nord-Trøndelag blir det snø ja, men man vil se mest av regn i Stjørdal. Det er to-tre plussgrader så man må lengre nord og opp i høyden for å få snø, men man må ikke høyere enn 400-600 meter over havet for å vente litt av det, sier Tronvoll.

- Mildt til å være november

Hun opplyser at temperaturen de kommende dagene vil ligge på omtrentlig det samme som på tirsdag.

- Det ser ut som at det kan komme opp i sånn syv-åtte grader på onsdag. Det er ganske mildt til å være november.

Da Tronvoll sjekket langtidsvarselet mot helgen så det ut til å bli kaldere enn det er meldt på onsdag og torsdag.

- Det ser ut som at det blir kjøligere mot helga, men spesielt fredag er litt usikkert. Det er hvert fall et eller annet som skjer mot helga som gjør at det blir litt kjøligere og kanskje litt tørrere vær, opplyser meteorologen.