- Vi har i dag registrert to smittede etter hurtigtester. Endelig svar kommer i morgen, men vi forholder oss nå som om de er påvist positiv, skriver kommunedirektør Tor Jakob Reitan og kommuneoverlege Leif Edvard Vonen i en pressemelding søndag.

Flere i karantene

Både familiemedlemmer og kollegaer av de smittede settes nå fortløpende i karantene, og smittesporing viser at dette har forgreininger til utbrudd i Melhus, Orkland og Trondheim.

- Smittesporingsteamet jobber aktivt med saken utover dagen og kvelden, og vi må understreke at smittesituasjonen hos oss fortsatt er skjør. Vi går inn mot 17. mai og det er heller ikke i år forsvarlig å ha store familieansamlinger eller sosiale treff for øvrig, dessverre, opplyser de videre og fortsetter:

- De fleste av oss savner sosiale treff med eller uten alkohol nå, men det er for tidlig å begynne å ta igjen det tapte. Får vi nye store oppblomstringer kan mye av de forsakelsene også næringslivet har måtte tåle være forgjeves.

Ellers oppfordres det til å huske å følge de nasjonale bestemmelsene, det er de som gjelder i kommunen nå med unntak på flyplassen, hvor det er påbudt med bruk av munnbind.

- Hold avstand og bruk munnbind

De siste ukene har kommuneledelsen fått meldinger om, og selv observert, at mange kanskje ikke er like nøye med å bruke munnbind på butikker eller sørge for å opprettholde minst en meters avstand.

- Vi har stor forståelse for at mange begynner å bli sliten av tiltak, men vi ber om at vi for alles beste holder ut en stund til slik at vi forhåpentligvis kan åpne samfunnet igjen utover sommeren og høsten, skriver de videre.