- Det blir ikke et tradisjonelt flyshow eller en flyutstilling, men Værnes flyklubb ønsker å åpne for publikum slik at de kan komme og se på hva vi holder på med, og å få seg kort sightseeingtur over Stjørdal for en rimelig penge. Vi kommer til å bruke flere av flyklubbens egne fly og det er våre flyinstruktører som står for flygingen, sier Stig Haugen, leder i Værnes flyklubb.

Gratis inngang

Når koronapandemien endelig er på oppløpssiden begynner folk å få lyst til å møtes igjen, og flyfolk er ikke annerledes enn andre. Derfor kjører de i gang Nasjonal luftsportsdag på Værnes førstkommende søndag.

- Både parkering og inngang er gratis, og selv om smittevernbegrensningene utendørs er i ferd med å løsne opp ber vi folk om å holde enmetersregelen under oppholdet. Vi selger lokalmat, kaffe og vafler under den åpne dagen, sier Haugen.

Adkomsten blir fra rundkjøringen ved Hellsenteret forbi Sandfærhus parkering og noen hundre meter videre. Der vil det bli skiltet eller stå vakter fra flyklubben som viser publikum hvor de kan parkere og hvor de skal gå for å komme inn på området.

Vidt spekter

Under luftsportsdagen kommer mange aktører til å delta. Helitrans skal være til stede med helikopter, Heliscans hangar holdes åpent, det blir fallskjermhopping fra helikopter, Trøndelag flyskoles instruktører for motorfly og flyklubbens instruktører for sportsfly skal informere om klubbens pilotutdanning, Stjørdal modellflyklubb viser frem sin hobby og en luftballong skal blåses opp hvis værgudene spiller på lag.

- Dessuten skal LN-MAV, klubbens første fly, komme opp fra Kjeller dagen før om været tillater det, og Avinors brann- og sprøytebiler vil delta med en demonstrasjon. Vi jobber også med å få til et besøk av SAR Queen redningshelikopter fra Ørlandet, men det er spesielt avhengig av smittevernsituasjonen, sier Haugen.