Musikkbransjen taper store penger på grunn av koronaepidemien. Dette får store konsekvenser for blant andre musikere, produsenter, arrangører og leverandører av lyd og lys, og det er vanskelig å si noe om når dette vil snu.

Hvert år betaler Nea Radio en kompensasjon til rettighetshaverne for å få lov til å spille musikk i radio. Denne kompensasjonen skal komme komponister, tekstforfattere, arrangører og artister til gode.

- Derfor tar Nea Radio initiativ til en nasjonal dugnad. I en periode framover vil vi bare spille musikk av norske artister i Nea Radio, sier daglig leder Stian Elverum.

Lokalradioen tar dette grepet for at mest mulig av vederlagene de betaler skal gå til norske artister, som i tida framover vil gå på store tap. Arbeidet med dette er allerede i gang, og Elverum sier at norske spillelister nå er på plass i musikksystemet.

- Nea Radio betaler årlig rundt 700.000 kroner i musikkvederlag til Tono og Gramo. Nå håper vi at mest mulig av dette skal gå til våre egne som er i en tung og vanskelig tid. Til daglig har Nea Radio en norsk og trøndersk musikkprosent som er relativt høy, men nå satser vi for fullt på en gruppe som trenger oss mer enn noen gang, sier daglig leder Stian Elverum, som oppfordrer alle andre norske radiostasjoner til å gjøre det samme.