Nettredaksjonen

Et stort trekkplaster på søndag var foredragene som friluftsmannen Jens Kvernmo holdt om sitt liv og om sitt vinteropphold i Sylan. Det var trangt om plassen da Kvernmo holdt sine to foredrag.

Fornøyde utstillere

Men at mange kom for å se og kjøpe på messa var det ingen tvil om. Flere utstillere fortalte at salget gikk veldig godt og at det var flere som var innom flere ganger. Gratis inngang begge dagene er således en fin måte å få folk tilbake.

Messehallen var fylt opp med scootere i alle størrelser, bruksegenskaper og prisklasser. Noe for de med liten lommebok og for de med stor lommebok.

Det gikk nok noen der og drømte om å få en slik doning under juletreet. Ut i fra det som ble sagt blant utstillerne så solgte de bra: ”Mi sæl godt” ble det sagt. Det var også mulighet til å leie scootere for senere i vinter. Også ATV kjøretøy og kjøreskoler var på plass.

Julebakst og gaver

På husflidssiden gikk det godt med julebakst, kjøttvarer og godteri. Potetkakene rakk nesten ikke å bli avkjølt for de forsvant fra bordet. Mye varierende varer av både, strikk, stoff og tre var å finne. Gode og varme karolinervotter var selvsagt å få kjøpe og for første gang ble det solgt julenek under messa.

Axel Brandtzæg stilte med sine flotte fotografier. Disse er både som veggbilder, puter, grytekluter, kopper og kalender. Årets tema på hans utstilling er ”Liv i fjellet”. Et nytt bilde i serien Putebilder er høstbilde mot Sylmassivet.

Messa i Tydal har også rikt utvalg innen klær. Foruten klær for bruk på snøscooter var det også for annet uteliv og trening.

Ingen tvil om at samarbeidet mellom snøscooterklubben og husflidslaget er populært ikke bare blant tydalingene, men også hyttefolk og fra andre steder i Trøndelag kom de for å handle og kose seg.

Positivt også at svømmehallen var åpen med et tilbud for yngre besøkende.