Nettredaksjonen

Ti ganger større enn den første

- Jeg fikk litt sjokk da det rykket til, og jeg brukte 25 minutter på å få opp laksen. Da den omsider kom opp på land og jeg fikk vite vekten, ble jeg veldig glad og stolt, skildrer Guro fra hendelsen.

Laksen, som veide hele 12,4 kilo, var fettfinneklippet, noe som betyr at den stammer fra Klekkeriet i Meråker. Det er en av de største laksene som er tatt i Forra hittil i sesongen. Ravlo Sakshaug har fisket med flue siden hun var åtte år, og har blitt en dreven fluefisker etter alderen. Opplevelsen i Forra onsdag var noe helt spesielt.

- I fjor tok jeg min første laks, og den veide 1,2 kilo. Nå tok jeg min andre, som altså var ti ganger større. Dette var litt av en mestringsfølelse, sier hun fornøyd.

Omtale i britisk presse

Far Jan Sakshaug er både stolt og litt misunnelig etter datterens storfangst. Han forklarer at Guro brukte en noe utradisjonell flue for å fange laksen.

- Flua heter Black Silver Intruder, og er egentlig et fluemønster som man fisker Steelhead på i USA. Den er altså ikke veldig vanlig her hjemme i Norge. Men det er ofte fiskere som tør å bryte mønsteret, og fiske med litt utradisjonelle måter eller mønster, som kan lykkes godt under enkelte forhold.

Med Guros storfangst kunne tidspunktet for besøket fra utenlandsk presse neppe vært bedre.

- Trolig vil laksen som Guro tok bli behørig omtalt i britisk fagpresse til våren neste år. Men fangsten kan nok også bli god reklame for Stjørdal og Norge langt utover det at hun tok en laks på 12 kilo, forteller Sakshaug.

Forra er favorittstedet

Guro, som til høsten begynner på Stokkan ungdomsskole, sier at hun fisket med sluk før hun begynte med flue, og at interessen for fiske har fulgt henne i mange år. Hun håper og tror på flere gode opplevelser framover.

- Jeg liker meg spesielt godt i Forra. Det er nok favorittstedet mitt når det gjelder fisking, smiler 12-åringen.