Nettredaksjonen

Som ett av totalt 47 lag fra Stjørdalsdalføret satte Fram-spillerne kursen for Östersund forrige mandag. Bak seg hadde de lagt en flott vårsesong, med sju seiere av sju mulige, og de håpet å bygge på seiersrekka i deres aller første deltagelse i Storsjöcupen.

Gruppevinner med solid målforskjell

Fram skulle opp mot Ålen, Heimdal 2 og Lånke i gruppespillet. Første kamp ble spilt mot Ålen tirsdag ettermiddag, og det ble en meget sterk åpning på turneringa da Fram vant hele 17-0. Langt tøffere motstand ble det i de to neste kampene mot Heimdal og Lånke, men Fram overbeviste med to 3-1-seiere. Det førte til at de ble gruppevinnere med ni poeng og den solide målforskjellen 23-2, og var klare for A-sluttspillet.

Sørlia IL var motstander i 16-delsfinalen. Fram fikk en tøff utfordring da laget fra Steinkjer gikk opp i en 3-1-ledelse, men takket være stor moral fikk skatvalingene snudd det hele. Til slutt hadde de snudd det hele til 3-1, og avansementet til åttedelsfinalen var i boks. Her sto Utleira 2 på motsatt banehalvdel, men Fram gikk greit videre til kvartfinalen med seier 7-3.

Stopp mot maltesisk akademilag

I kvartfinalen var det klart for utenlandsk motstand. Justin Haber Academy fra Malta var blitt spesielt invitert til Storsjöcupen for å kaste glans over turneringa, og hadde imponert voldsomt i gruppespillet. Fire seiere av fire mulige og 42-1 i målforskjell viste at Fram ville få en svært tøff oppgave med å avansere til semifinalen.

Fram kjempet likevel svært godt, og det sto bare 1-0 til malteserne ved pause. Etter hvilen satte de inn ytterligere fire mål, slik at det hele endte 5-0, men spillerne og trenerne hadde all mulig grunn til å være fornøyd med innsatsen. Justin Haber Academy ble for øvrig stiftet av den maltesiske landslagskeeperen med samme navn, og har blant annet et samarbeid med den britiske klubben Sunderland. Laget består av håndplukkede spillere som trener opp til sju ganger i uka, og som er spesielt utvalgt til akademiet for å bli framtidige proffspillere.

Etter å ha beseiret Fram i kvartfinalen, møtte de imidlertid sin overmakt i semifinalen. Meksikanske Intercups vant 1-0, og gikk også helt til topps i klassen etter seier over Trygg/Lades andrelag i finalen.

Remyra/Stjørdals-Blink J14 til topps

Det var ikke bare Fram G12 som opplevde fine dager i Östersund. Stjørdals-Blink/Remyra G13 spilte seg helt fram til finale mot Buvik lørdag, der det ble 0-3-tap. Også Stjørdals-Blink G12 nådde finalen, der Trygg/Lade ble for sterke.

J14-laget til Remyra/Stjørdals-Blink kunne juble aller høyest, da de gikk helt til topps i A-sluttspillet. Sverre var motstander i finalen, og etter 0-0 til pause gikk de opp til 1-0 i andre omgang. To mål av Silje Fossen Hansen og Iben Midtsjø snudde det hele for Remyra/Stjørdals-Blink, som dermed vant 2-1.