Når en møter Mar te Elverum skulle en ikke tro at dette er en ”kraftplugg” som setter verdenseliten på plass i styrkeløft. Lørdag kom Marte hjem fra VM som ble arrangert i Texas. Gullmedaljen viser hvilken prestasjon denne flotte idrettsutøveren har prestert.

Vekter

Hun startet konkurransen med knebøy der hun håndterte 230 kilo. I benkpress tok ingen sjanser og satte 80 kilo på vektstangen. Hun avsluttet med 205 kilo i markløft. For å skjønne hva hun har prester, anbefaler vi at det er anledning til å prøve seg.

Hvorfor velge styrkeløft?

Marte Elverum har vært aktiv på andre områder. I starten prøvde hun seg på kickboksing. Tilfeldigvis fikk hun prøve seg på vekter, og dermed startet en lengre treningsperiode. Nå har treningen gitt VM medalje for den sjarmerende og trivelige jenta.

Ny konkurranse

Like før hun reiste hjem fra Texas, fikk Marte beskjed om at hun v ar uttatt til en krevende konkuranse som har VM-status. Dette betyr hard trening i 10 uker før konkurransen. For en toppidrettsutøver er dette helt i orden

Doping

Vi følte at vi ville høre Marte Elverums holdning til kunstige stimulerende midler. Hennes kontante svar var at hun blir deprimert når hun hører om idrettsutøvere som bruker slike midler. Hun kan fortelle at hun er underlagt kontroll fra VADA og NIF. Når som helst kan hun bli kontrollert.  Unge som benytter dop skjønner ikke hva som er viktig.

- For meg ville det vært umulig å få en sponsorkontrakt med STENA Drilling hvis jeg ikke hadde god samvittighet.

Marte Elverum kan stå som et utmerket eksempel på at det er skikkelig trening som  er viktig hvis en ønsker å fremstå som et sunt og redelig idrettsutøver og forbilde for andre.