Gunda Djupvik fra Leikong på Sunnmøre har alltid vært interessert i matlaging. Ved siden av å jobbe som jurist i Oslo har hun fast matspalte i Sunnmørsposten og hun har gitt ut to bøker om matlaging.

”Smalhans, sunn, god og rimelig mat” kom ut i 2011, og boka om ”sylting, safting hele året” i 2012. Den siste boka er illustrert av Gunda Marie Næss som bor i Hegra og som daglig er å finne på butikken på Gjenbrukstorget i Stjørdal.

Nå er den tredje boka under arbeid. Den skal handle om ball, kompe, klubb, raspeball, knødel – kjært barn har mange navn. En gammel matrett som har vært i bruk over hele landet.

Gunda har samlet rundt 30 oppskrifter, men hun ønsker nå hjelp til å få lage smaksprøver av alle disse oppskriftene. Derfor spør hun om det finnes noen som kan tenke seg å lage en eller flere av rettene for så å levere de i Hegra til Gunda Mari Næss. De to Gunda-ene skal smake og ta bilde av retten som igjen skal være med i boka.

Siden retten kun skal brukes som illustrasjon er det ikke nødvendig med så mye.

- Det trengs bare noen få baller, du kan ta utgangspunkt i en toliters isboks. Forteller Gunda.

Fotograferingen skal foregå 8. – 10. mars og levering av smaksprøven vil bli i løpet av disse dagene.

Hvis du vil være med på dette prosjektet så kan du ta kontakt med Gunda Djupvik på mail:

gunda.djupvik@getmail.no eller på tlf: 924 20 204. Du vil da få en oppskrift og en avtale om levering.

De som hjelper til med matlagingen vil få en bok signert av begge Gunda-ene.