Kiosken i Storvika har eksistert i mange år, og fram til 2011 ble både driften og vedlikehold av drevet av private. I fjor sommer ble flere lag og foreninger spurt om å ta ansvar for driften, men ettersom alle sa nei ble det i stedet opprettet et samarbeidsprosjekt i kommunen mellom enhet kultur og enhet barn og ungdom. Seks ungdommer fikk sommerjobb med å ha ansvaret for driften, og mens enhet barn og ungdom hadde ansvaret for rekruttering og oppfølging av ungdommene skulle enhet kultur sørge for personal- og økonomiansvar og ansvar for å tilrettelegge og skaffe nødvendig utstyr til drift og vedlikehold.

Flere arbeidsoppgaver

Det viste seg at prosjektet var vellykket og dermed har blitt videreført i regi av enhet barn og ungdom også i år. I mars vedtok et enstemmig formannskap i Stjørdal videre kiosksalg også i sommer, og det ble samtidig bevilget kr. 100 000,- til driften. Gjennom hele sommerferien, fra 25. juni til 18. august, har besøkende i Storvika mulighet til å benytte seg av kiosktilbudet.

-Vi stortrives med å jobbe her i sommer. Arbeidsoppgavene er varierte, og foruten kioskdriften klipper vi plen, rengjør toalettene, plukker søppel både i Storvika og i Molovika og ellers sørger for godt vedlikehold av området og byggene, forteller Vetle Høgmo Karlsen, Sarwar Hassanzadeh og Marie Karoline Støver Hofstad. De er tre av totalt ni ungdommer mellom 16 og 21 år som styrer driften gjennom sommeren.

Ungdommene forteller at kiosken er stengt om mandager, men ellers åpen fra kl. 1130 til 1830 fra tirsdag til fredag. I fjor holdt man helgestengt, men i år er det mulig å handle varer også på lørdag og søndag fra kl. 1130 til 1730.

Godt salg på varme dager

Så langt i sommer har sommerværet vært av varierende slag, noe man også har merket i Storvika.

- Når det regner og er kaldt selger vi naturligvis ikke like mange varer som på varme dager, og i tillegg kan vi ikke klippe plen når det er vått i gresset. Det er litt kjedelig, men når været er sånn som i dag er både besøkelsestallene og aktiviteten høy, smiler Hassanzadeh.

- Både barn og voksne er innom kiosken. Ved 15-tida tirsdag hadde i overkant av 100 gjester vært innom her, og det er gøy å se så mange benytte seg av kiosktilbudet og Storvika som badeplass. Vi treffer mange nye folk og det er veldig hyggelig, tilføyer Støver Hofstad og Høgmo Karlsen.

- Hvilke varer tilbyr dere i kiosken?

- Her kan man få kjøpt både is, brus, kaffe, sjokolade, pølser og pizza. Is er definitivt det mest populære, og spesielt Sandwich og Mr. Freeze selger vi mye av i disse dager, sier ungdommene.

Ønsker alle velkommen

Selv om mange stjørdalinger allerede har utnyttet godværsdagene og besøkt Storvika i sommer håper de kioskansvarlige at enda flere legger turen innom i løpet av de siste ukene som gjenstår av ferien.

- Vi har både et godt utvalg av varer og gode priser, og det er billigere å kjøpe is her hos oss enn på en bensinstasjon. Det er god tilgjengelighet på parkeringsplass og badeplasser i Storvika, og det er ordentlig fint her når været er bra. Både små og store er velkomne, forteller Vetle Høgmo Karlsen, Sarwar Hassanzadeh og Marie Karoline Støver Hofstad.