Og Opplysningskontoret for brød og korn synes han har mye rett i det når det gjelder i forhold til helse, vekt og ernæring. Jula er tid for god og tradisjonsrik mat, uten at en skjeler alt for mye til kalorier og hvor sunt alt er.

Det fine med bakervarer er imidlertid at det går an å kombinere det gode med det sunne, og vi har et spennende alternativ, bak sju slag brød til jul istedenfor sju slag kaker brodogkorn.no/jul/7-slag-brod/  Her kan julekosen kombineres med smakfulle brød til julefrokost, julelunsj eller julekaffen.

Men selvsagt kan en by på tradisjonsrike småkaker og andre solide julekaker som fattigmenn og fruktkake, vi har alle de tradisjonelle oppskriftene og tipsene for å lykkes med julebaksten på brodogkorn.no/jul/7-slag-kaker/ Baking til jul kan absolutt være ypperlig førjulskos med venner eller familie.

Pepperkaker hører julen til, men Vestlandstradisjonen med kakemenn har etter hvert fått solid innpass også i resten av Norge. Og både pepperkakebaking og julemenn-baking er gode temaer for å samles til førjulstreff der kreativitet og bakeglede møtes i en høyere enhet brodogkorn.no/jul/pepperkakejul/ Det er kun fantasien og knapt nok den som setter grenser for utforming og utsmykking av pepperkaker og kakemenn.

Problem med å komme på gode gaveideer til jul? Hjemmebakt i fine julekakebokser eller innpakket i cellofan med sløyfe på er fantastiske og personlige presanger. Til de som har alt eller de som en ønsker å gi en ekstra oppmerksomhet med noe selvlaget. OBK har oppskrifter og ideer brodogkorn.no/nyheter/julegavetips-spiselige-gaver/ Og hjemmebakt kan også være hyggelige presanger til vertskapet i førjulselskap eller som en oppmuntring i en stresset førjulstid.

Tradisjoner er viktig men nyskaping minst like viktig. Opplysningskontoret har derfor utlyst en konkurranse som nye julekaker med internasjonalt tilsnitt eller inspirasjon. Vi trenger å få nye smaker og nye kaker som kan bli tradisjon i framtiden. Vi forventer mange spennende og gode innspill på brodogkorn.no/jul/nye-julekaker/