Dette var en kveld i historiens tegn. Hele 11 av de 14 løperne som har fullført Nybrottkarusellen i alle 40 år stilte opp. Men Olaf Lydvo var klar i sin tale:

- Vi trenger foryngelse blant arrangørene for å fortsette.

- Fine løp

Erik Grimstad (i klassen 20–39 år) fra Namdal løpeklubb ble beste mannlige løper alle klasser sett under ett.

- Det var min kollega Olav Jostein Moen, som har løpt i alle 40 år, som fikk meg med. Nybrottkarusellen har mange fine løp og fine distanser som jeg setter stor pris på å løpe. Jeg har prøvd å få med meg noen flere utøvere fra klubben, sa han.

I kvinneklassen vant Ellen Kvalheim, Ole Vig BIL (klasse 40–44 år) premien for beste utøver.

Nybrottkarusellen ble startet i 1978 med Modulf Grendal, Olav Eines, Petter Bang, Edvard Hofstad og Svein Gran blant initiativtakerne. Ole Lutdal fra Frosta hyllet dem som startet denne karusellen.

Første året i 1978 var det 126 løpere som fullførte minst tre av seks løp som nå er 3,15 km, 5,0 km, 3000m, 1500 m, 10,0 km og halvmaraton. Deltakelsen vokste raskt og allerede i 1984 ble det satt rekord med 694 deltakere. Det var deltakelse godt opp på 600-tallet i årene 1983-89.

Men i løpet av 90-tallet sank deltakelsen ned til 204 deltakere i 1999. Siden 2000 har den aldri vært over 200 og har ligget stabilt rundt 120 deltakere de siste seks årene. Det begynner å nærme seg et kritisk minimum for et så krevende arrangement.

Det var premier til de beste i hver klasse i tillegg til deltakerpremier. Olaf Lydvo ble kvitt de aller fleste i løpet av kvelden der folk er flinke til å ta med til hverandre. Kvelden ble avsluttet med trekning av 20 uttrekkspremier.

Nybrott IL skal ta stilling til vegen videre.

- Karusellen kan bli erstattet av noen enkeltløp. Vi er i en prosess, sa Olaf Lydvo.

Hagbart Vebostad fra Strindheim grep ordet.

- Jeg deltar i mange stevner rundt omkring i landet, men ingen kan måle seg med Stjørdal. Her går du i mål, tar en dusj og kommer ut til ferdig resultatliste. Det er helt enestående. Jeg håper Nybrottkarusellen lever videre. Jeg har også ivret for at Stjørdal skulle få veteran-NM sa han og fikk støtte fra flere andre for flere utgaver av Nybrottkarusellen.

NM for veteraner i friidrett skl arrangeres siste helga i august neste år. Ola Hjelseng forbereder ny logo. Stjørdal hadde også arrangementet med 357 deltakere i 2003. Arrangementet går over tre dager og trenger mange i staben.

I år ble det satt fire nye løyperekorder.