26. januar 2018. Datoen er den viktigste datoen i livene til skatvalsparet Aline Skancke Olsen (28) og Christian Tønset Husby (27). Da kom lille Andrea til verden, og det gjorde hun med TV-kameraene til stede på St. Olavs Hospital.

- Jeg merket ikke noe til kameraene. Jeg var i min egen verden, forteller Aline Skancke Olsen.

https://www.youtube.com/watch?v=VyIaTfwIVco

- Men jeg har sett det etterpå da, og synes det er tøft. Vi har fått til noe ganske bra synes jeg. Det viktigste i livet vårt er foreviget.

Forteller om mistet barn

Programmet «Fødeavdelingen» sendes på kanalen FEM onsdag kveld klokka 21.30. I hvert program i serien blir seerne bedre kjent med tre familier som er på St. Olavs Hospital enten for å forberede fødsel eller gjennomføre fødselen. I kveld er en av de tre familiene altså paret fra Skatval og etter hvert deres lille datter Andrea.

- Det ble en sterk opplevelse. I programmet forteller vi også om at vi mistet et ufødt barn ved juletider 2016. Da var jeg cirka 14 uker på vei, forteller Aline Skancke Olsen.

Mamma Aline Skancke Olsen, pappa Christian Tønset Husby og lille Andrea kan du se på TV i kveld. (Foto: ITV Studios Norway)

TV-opptredenen kom forholdsvis bardust på paret.

- Vi fikk spørsmål om vi kunne tenke oss å være med på programmet av ei nattevakt da vi var på sykehuset omtrent tre uker før fødselen. Dagen etter var opptakene i gang, forteller Skancke Olsen.

Mange følgere

Selve fødselen, som du kan se på TV i kveld, bød ikke på noen utfordringer for 28-åringen som opprinnelig er fra Lofoten.

- Fødselen var ikke noe problem. Imidlertid har jeg en diagnose som gjør at jeg blir veldig dårlig når jeg går gravid. Men vi fikk mye og god oppfølging i svangerskapet, understreker Aline Skancke Olsen.

I kveld er familien både i Stjørdal og i Lofoten benket foran TV-skjermen.

- Det vil jeg tro ja. Jeg håper mange ser på, forteller Skancke Olsen, som gjennom bloggen sin Alineskk har skrevet om dette til sine rundt 30.000 følgere.

- Og lille Andrea har det bra?

- Vi har det helt topp alle tre, og hun er så flink og snill.