- Ser man på kampene som gjenstår tror jeg Stjørdals-Blink rykker direkte ned. De har vært gode på hjemmebane, men nå skal de møte de tre beste lagene, og må slå minst ett av dem, kanskje to. I tillegg har de to vanskelige kamper borte, hvor Blink har vært fryktelige i år. Det overrasker meg om de klarer seg.

Det sier Eurosport-ekspert Joacim Jonsson, som følger norsk fotball og OBOS-ligaen tett, til Stjørdals-Nytt.

- Grorud har et langt enklere kampprogram, og møter blant andre Bryne, Strømmen og Åsane. Også Ull/Kisa har mye enklere kamper enn Blink, sier Jonsson.

Ikke nok kvalitet

Han mener rødtrøyene har kastet bort for mange poeng i nøkkelkamper, spesielt i de to siste hjemmekampene.

- Kampene mot Ull/Kisa (0-0) og Start (2-2) var nøkkelkamper for Blink, som de kastet bort. Når man ikke vinner slike kamper, blir det tøft. Så brutalt er det. Det har ikke vært kvalitet nok i avgjørende kamper, sier Jonsson, som mener Blink ligger akkurat der han forventet de skulle være.

Eurosport-eksperten mener Blink har vært solide på hjemmebane i år, men at de ikke greier å sette nok trykk på motstanderen på bortebane.

-  De har manglet den toppscoreren de hadde i Lillebo i fjor, han har ikke vært til stede i år. Det har vært den store forskjellen. De har manglet den spilleren som avgjør kampene, sier svensken.

Scheie: - Målforskjell kan avgjøre

En annen fotballekspert, Arne Scheie, er mer forsiktig i sin spådom når det gjelder Stjørdals-Blink sin sjanse til å overleve i OBOS-ligaen.

- Strømmen går nok uansett ned, men hvem som slår følge tør jeg ikke tippe. Det blir en kamp på kniven helt inn, og det er så tett at hvert eneste poeng teller. Dette kan til og med bli avgjort på målforskjell, sier Scheie, som mener Blink har vært for ujevn i prestasjonene.

- Stjørdals-Blink har hatt en bølgedal, i enkelte kamper er de veldig gode, så svikter de i andre kamper. Det blir spennende å se nå på slutten om de greier seg, og det betyr nok mye for Stjørdal å ha et lag der oppe. Å reise ned til Vard Haugesund er nok ikke det samme, sier Scheie.