- Den er helt elektrisk. Det er svært bra at det er så mange som samler seg for å følge partiets resultater og prognoser.

Slik beskriver lokallagsleder Tor Helge Forbord Slind og nestleder Rolf Charles Berg stemningen på Stjørdal Senterpartis lokale valgvake.

Da Stjørdals-Nytt besøker Sportsbaren der vaken blir holdt, er det enda en liten halvtime til de første prognosene blir avslørt. Både Slind og Berg er optimistiske på hva kvelden vil bringe.

- Forventningene er store, og spesielt etter sommeren har målingene vært høye. Selv om vi hadde en liten nedgang, er vi fortsatt høyt oppe og er forberedt på å gjøre et godt valg, sier Berg.

Han forteller videre at etter tiden på stand, sitter de igjen med en følelse av at mange av velgerne er klare for en kursendring i den nasjonale politikken.

- Vi har sett en positiv glød blant velgerne. Det virker som folk er veldig interesserte og følger partiet i mye større grad, legger Slind til.

- Den er elektrisk, sier lokallagsleder Tor Helge Forbord Slind (t.h.) om stemningen under Senterpartiets valgvake. Den ble ikke noe dårligere etter at kveldens første prognoser ble avslørt. Her sammen med nestleder Rolf Charles Berg.

Betydning lokalt

Hvis Senterpartiet skulle komme i regjering, trekker Berg og Slind frem skolepolitikken blant områdene som vil bli spesielt viktig lokalt. Senterpartiet ønsker nemlig å gi en halv million til hver skole i kommunen.

- Det vil bety mye for bygdeskolene i Stjørdal, sier Slind.

I tillegg trekkes fremkommelighet i transport frem, og da spesielt elektrifisering av jernbanen og utbygging av E14. Et annet satsingsområde som vil bli viktig lokalt er utbygging av fibernett.

- Stjørdal er en stor kommune, og det er viktig at hele kommunene er i bruk. Da er både vei og fibernett viktig for oss, forteller Berg.

Over all forventning

- Lykke til resten av kvelden, så får vi se hva den bringer. Det er litt som med fotballkamper, resultater har noe å si for stemninga, sier Ivar Vigdenes i sin tale et drøyt kvarter før kveldens første prognoser.

Sekundene mot klokken 21.00 ble telt ned i plenum, og da de første prognosene avslørte at Senterpartiet hadde gjort et godt valg og trolig ville havne i regjering, brøt jubelen løs.

- Vi synes det er veldig bra, det er over all forventning. Holder det seg slik, slipper vi en marginal regjering, smiler Berg og Slind.

Bare minuttene etter hadde de første tallene fra Stjørdal også kommet inn, og resultatet er Berg og Slind svært fornøyd med.

- Per nå ligger vi 18 prosent opp, sammenlignet med 15,2 prosent sammenlignet med stortingsvalget for fire år siden. Det viser bare med tydelighet at Senterpartiet gjør det godt, og at det gir frukter.