Hele landet stiller

Frivillige funksjonærer kommer gjerne langveisfra for å ta del i rallycrossfesten på Lånkebanen.

– Fra Mo i Rana og Fauske i nord og hele Østlandsområdet, sier Anne Britt Gulaker Nilssen. Entusiaster fra hele landet ønsker å være med på VM-runden. Nå oppfordrer hun alle som vil være med om å melde seg til henne.

– Vi jobber med funksjonærlistene fra de siste årene nå. Men hvis det er noen som ikke hører fra oss, ønsker vi veldig gjerne at de tar kontakt med oss i VM-organisasjonen. Samtidig er det viktig at alle som har lyst å bidra og være med på en aldeles herlig motorfest den midterste helga i juni sender meg en e-post, sier Gulaker Nilssen.

Tilbyr fart og spenning

VM-ledelsen planlegger et kick-offarrangement 9. april. Der vil det bli en gjennomgang av hvilke oppgaver de frivillige skal løse. Alle funksjonærer, tidligere som nye, blir selvsagt invitert til denne samlingen.

– Hva trengs det frivillige til?

– Egentlig alt mulig. Samtidig forsøker vi å ta hensyn til at alle får oppleve mest mulig av selve arrangementet. Mange av de frivillige som melder seg har naturlig nok stor interesse for motorsport, og ønsker å få med seg mest mulig action.

– Hva kan dere friste funksjonærene med?

– Først og fremst at de får være med på en stor happening. Det er hektiske og artige dager, fylt av fart og spenning. I tillegg inviterer vi alle til en funksjonærfest, sier Anne Britt Gulaker Nilssen, som oppfordrer tidligere funksjonærer å ta med seg flere gode venner, og alle andre som kan tenke seg å være med på rallycrossfesten. Enten ved å melde seg via hjemmesiden www.rallycrossinhell.noeller sende en e-post til funksjonærsjefen.

Godt i rute

Forberedelsene til den historiske VM-runden på Lånkebanen 14. og 15. juni er godt i gang. Nilssen og VM-sjef, Laffen Jensen, er skjønt enige om at de ligger foran skjemaet fra fjorårets EM-runde.

– Vi har kommet lengre i planleggingen på alle mulige måter i år enn på samme tidspunkt i fjor. Det lover godt, sier Laffen Jensen.

For evt mer informasjon, kontakt:

  • ·       Funksjonærsjef Anne Britt Nilssen – mobil: 930 69 477

  • ·       Leder av hovedkomiteen VM i rallycross, Laffen Jensen – mobil: 958 09 072

Fakta Rallycross-VM

·       For aller første gang i historien arrangeres det VM i rallycross. Mesterskapet kjøres over 12 runder i følgende land: Portugal, Storbritannia, Norge (Lånkebanen), Finland, Sverige, Belgia, Canada, Frankrike, Tyskland, Italia, Tyrkia og Argentina.

·       Fem av rundene utgjør årets EM. Bare Lånkebanen av de nordiske arrangementene inngår i EM. I tillegg er det rundene i Storbritannia, Belgia, Tyskland og Italia som er årets EM.

·       Rallycross in Hell foregår 14. og 15. juni.

·       Alle VM-rundene sendes direkte på TV til 550 millioner hjem verden over.