Søndag kveld holdt kvartetten og ”The New Andrew Sisters” to konserter i Lokstallen.

Det var Wanja Løwø tok initiativet til konsertprosjektet med Siri Bones, henne selv, Ingrid Borseth og Ivar Aas. Dette er andre år med konserter. Det startet da Løwø jaktet opphavet til en sang Bette Middler benytta. Det viste seg være av Andrew Sisters.

Bestemora til Laverne, Maxine og Patty Andrews vokste opp i Selbu, kommunen hvor bortimot halvparten emigrerte til USA.  Selv vokste de opp i Minnesota og slo gjennom i 1930-tallet. De var populære til 1950-tallet, inspirert av storband-harmonier. Trioen samarbeidet med Glenn Midler.  Bing Crosby var med på de fleste plateinnspillingene. Bestefaren var fra Røros. Mora Olga var også født i Selbu. Andrew Sisters hadde flere Billboard-hits enn Elvis og The Beatles.

29. sept setter Løwø, Bones, Borseth og Aas seg på USA-flyet. Der venter 8 konserter på fire dager under den årvisse høsttakkefesten i Minot i Nord-Dakota. Siri & co er i godt selskap. Blant øvrige som skal opptre er Bill Cosby, Frank Sinatra jr og Kris Kristoffersen. Vi er i godt selskap.

-Det har vært en barndomsdrøm å få opptre i USA. Det skal jeg innrømme. Wanja har hatt sterk tro på at dette kan ta av, jeg har vært litt mer nøktern, men nå ser det lyst ut, smiler Siri. Inger Granby har dratt nytte av sine utvandrerkontakter.

-Generasjonene over oss husker musikken. De smiler når vi synger, forteller Siri. Hun påpeker at det er krevende musikk.

-Vi synger trestemt hele veien, det er mye å tenke på.

Det blir også en forestiling på Røros 20.okt. Etterspørselen skjøt for øvrig fart etter innslag på Norge Rundt i vår.

-Tydelig at mange fortsatt ser på Norge Rundt, fastslår Siri Bones.