Falck Andersen var opprørt over at NTE kunne styre vannstanden på en måte som truer bestanden i et nasjonalt laksevassdrag. Han lurte på hva ordføreren ville gjøre for å unngå at årets dramatikk gjentar seg. Representanten er også opptatt av forholdene i en gytebekk.

Ordføreren svarte:

- Som representanten Geir Falck Andersen fremfører i sitt spørsmål så er Stjørdalselva et nasjonalt laksevassdrag som har stor verdi langt utover kommunen. Det er i kommunens interesse at den ressursen som Stjørdalselva er blir ivaretatt og forvaltet på en best mulig måte.

Fagrådet

Fra kommunen må en erkjenne at det ikke har vært gjort nok for å få fagrådet for Stjørdalselva til å fungere på en god måte og ting kan og bør gjøres for at fagrådet skal fungere slik intensjonen har vært.

Det er i dag ingen øremerket avdeling eller person i kommunen som ivaretar sekretariatsfunksjonen – noe som må på plass skal fagrådet fungere. Fra kommunen vil en nå sette i gang et hurtig arbeid for å få avklart dette med sekretærfunksjonen. I dette arbeidet vil det også bli foretatt en vurdering av de ressurser som bør settes av samla i kommunen innenfor det ansvar som tilligger kommunen med å ivareta Stjørdalselva med tilliggende bekker og elver. Når utredningen er ferdig, vil det bli lagt fram en sak til komité kultur, næring og miljø.

Representanten tar også opp dette med utbedring av kommuneveg i Tomtbakkan og problemstillingen knytta til bygging av kulvert i tilliggende gytebekk som blir berørt av vegarbeidene.

Ordføreren legger til grunn at det ved prosjektering og utførelse av opprusting/nyanlegg kommuneveg i Tomtbakkan blir gjort nødvendige tiltak for ikke å redusere tilliggende bekks kvaliteter som gytebekk. Tiltak vil bli planlagt i samarbeid med fylkesmannens miljøvernavdeling og en vil da få de nødvendige anbefalinger over tiltak som må gjennomføres. Fylkesmannens miljøvernavdeling har personell som arbeider  med fiskeforvaltning og det vil bli tatt kontakt for å få råd og veiledning for nødvendige tiltak.