- Det betyr veldig mye for oss å bidra, og jeg tror de fleste synes det er veldig givende arbeid. Det har aldri vært noe problem med å få tak i folk, alle sier ja til å være med. Det er fint å vite at man er til nytte, sier Wigdis Geving, leder i omsorgsberedskapsgruppen til Sanitetskvinnene i Stjørdal.

Frivillige sanitetskvinner fra omsorgsberedskapsgruppen i Stjørdal har siden januar i fjor bidratt i gjennomføringen av vaksineringen mot covid-19.

I helgen bidro Sanitetskvinnene under massevaksineringen i Stjørdalshallen, hvor det ble satt over 2000 vaksinedoser. Neste helg er de igjen klare til å bidra når det blir en ny runde med massevaksinering i Stjørdalshallen.

70 frivillige sanitetskvinner

- Vår oppgave er å holde vakt, observere og svare på spørsmål, både ved inngang, utgang og i hallen. Noen kan også være med på å sette stikk om de har bakgrunn som sykepleier.

- Omsorgsberedskapsgruppen hadde over 30 frivillige på vakt i Stjørdalshallen i helga, og i løpet av pandemien har rundt 70 frivillige bidratt i forbindelse med vaksineringen, sier Geving.

I fjor fikk omsorgsberedskapsgruppen for Sanitetskvinnene Stjørdal kommunens Frivilligpris for innsatsen i den lokale vaksinasjonen.

Geving anslår at omsorgsberedskapsgruppen har lagt ned i overkant av 3000 dugnadstimer siden det første vaksinasjonsstikket ble satt i januar i fjor.

- Det var fint, men litt overraskende at vi fikk prisen. Men samtidig er det ingen andre som kan måle seg med det frivillige arbeidet vi har gjort det siste året, så det er nok fortjent. Prisen betyr mye for oss, sier hun.