Alle funksjonærer, frivillige og andre bidragsytere som er nysgjerrige på å vite mer om storarrangementet NM i friidrett, vil nå få muligheten. Arrangørene inviterer nemlig inn til «kick-off» på Scandic Hell hotel onsdag 6. april, mellom klokken 18.00 og 20.00.

- Der vil de som kommer få en presentasjon av arrangementet. Lokale friidrettsutøvere som Thea og Thale Leirfall Bremset kommer, og hovedkomiteen vil bli presentert. Det vil også bli muligheter til å stille spørsmål utover det som blir sagt i presentasjonen, sier Ann-Inger Leirtrø.

Lokasjonen er ikke tilfeldig, hotellet er nemlig en av sponsorene til NM i friidrett 2022. De har også fått med seg andre lokale aktører som NTE og Hegra Sparebank på laget, i tillegg til hovedsponsor Extra.

Vil nå ut til flere

Påmeldte frivillige skal allerede ha fått invitasjon til begivenheten, men de ønsker også nye og nysgjerrige ansikt hjertelig velkommen.

- Vi har allerede 147 frivillige, men trenger trolig totalt 5-600 for en tilstrekkelig fordeling av oppgavene, slik at de også kan bruke mer tid til å følge med på utøverne. Det er mange poster som skal fylles over tre dager med fullt trykk, påpeker Leirtrø.

Postene kan være alt fra dommere, folk på indre bane, kiosk, transport og parkering.

- Vi føler vi har god oversikt, men vi ønsker å få budskapet ut til flere, legger Annette Tollefsen Jensen til.

Det er alle friidrettsgruppene i Stjørdal som er ansvarlig for arrangement, bestående av Fram IL, Lånke IL, Nybrott IL, Stjørdal friidrettsklubb, Dalebrand IL, Hegra IL og Stjørdals-Blink.

Kommunens største dugnad

Markeringen skjer 78 dager før selve arrangementet, og døra er åpen for alle.

- Det er ikke påmelding, så alle som er nysgjerrige kan komme og høre om arrangementet. Det tenkt som en happening, og deltagelsen på «kick-off»-et er ikke bindene, presiserer Jensen og tilføyer:

- Det er jo frivillighetens år, så vi ønsker å få med folk til å delta på en av kommunens største dugnader. Ønsker man mer informasjon finner man dette på arrangementets nettsider, Stjørdal 2022.

Jensen og Leirtrø kan friste med at Ola Volden Lauvås kommer og spiller fanfare, mens Katarina Sederholm Hoff byr på Kahoot-konkurranse med premier.

Vil sette friidretten på kartet

Når arrangementer braker løs for alvor i juni, vil dette bli på en ny og restaurert Øverlands Minde. Duoen roser Stjørdal kommune for arbeidet som er lagt ned i anlegget.

- Vi ønsker jo å være en arrangemenstby, og NM er et flott bidrag til dette. Friidretten har blomstret i Norge, og vi har utøvere i verdensklasse, i tillegg til flere lovende lokale talenter, sier Leirtrø.

Sist gang Stjørdal var arrangør var tilbake i 1989, og nå håper de NM i friidrett 2022 vil bidra til at flere får øyene opp for idretten.

- Vi håper jo at arrangementet vil være med på å sette friidretten på kartet, og bidra til økt rekruttering i kommunen, sier Jensen.