Nicholas Lund er en 31 år gammel filmfotograf fra Trondheim, og en av mennene bak multimedieselskapet Videomakeriet.

Bare fire år gammel fikk han en alvorlig hjernehinnebetennelse, som etter hvert endte med varige skader, deriblant ødelagt hørsel på venstre side. Nå kommer han til Stjørdal for å fortelle sin historie.

Ny hverdag

Til fagbladet Din Hørsel, som utgis av Hørselshemmedes Landsforbund, opplyser Lund at han i flere år lot hørselen styre hvor han sto, satt og gikk.

- Fra jeg var liten gutt har jeg kjent på mye sinne og indre frustrasjon. Nå skjønner jeg at mye handlet om den stadige opplevelsen av å ikke få med seg det som ble sagt, hver gang jeg var på et sted med mye lyd og folk, sier han til nettstedet.

Han kan nå fortelle om en hverdag som har endret seg betraktelig etter at han begynte med høreapparater, og han bruker nå mye av tiden sin på å hjelpe og opplyse andre i en lignende situasjon via sosiale medieplattformer.

– Ung og appellerende

Onsdag 2. mars klokken 18.00 har du altså muligheten til å høre mer om den inspirerende historien til Lund. Da er han nemlig å finne på Søndre kulturhjørne i regi av HLF Stjørdal og Meråker.

Mona Larsen i HLF Stjørdal og Meråker forteller at de gleder seg til å ta imot Lund, og er glade for at han takket ja til å ta en tur til Stjørdal.

- Vi vet at det er mange ungdommer og personer i yrkesaktiv alder som sliter med hørselsproblemer, og han appellerer til denne gruppen. Han er en ung og kjent person, som kan fjerne myten om at dårlig hørsel kun rammer eldre folk, sier Larsen.

Gratis og åpent arrangement

Hørselsorganisasjonen ønsker både de med hørselsutfordringer og nærpersoner velkommen, og da spesielt ungdommer og de i yrkesaktiv alder.

Lund blir mye brukt av HLF sentralt, og nå vil han forhåpentligvis også kunne inspirere noen lokalt.

- Vi har fått flere henvendelser fra foreldre som har barn og unge med hørselsproblemer, med spørsmål om de også kan delta på arrangementet. Og det kan de, det er gratis og åpent for alle, sier Larsen.