– Vi har gjort det vi kan for å sikre området mot både vind og vann, sier Aksel Hembre.

Han driver Hambre camping, som ligger på sørsiden av Stjørdalselva i Hegra.

Fikk ødelagt dyrket jord 

Per dags dato har de fire gjester boende på campingplassen, de fleste fastboende i forbindelse med studier. Etter flere års møte med elvas styrke, har de forsøkt å flomsikre området så godt det går.

– Vi har sikret området mot flom tidligere. Under fjorårets storflom fikk vi ødelagt en del dyrket jord, vi tror ikke det vil skje nå, men vi frykter det skal forverre seg.

Beate og Aksel Hembre. Foto: Arkivfoto

Etter vinteren vil oppryddingen starte etter elva laget sine egne veier gjennom jorda og la igjen både grus og annet.

– Det blir en skikkelig oppryddingsjobb. Risikoen nå er at det skal danne seg nye løp, sier Hembre.

- Gjort det vi kan 

Ellers har campingeieren vært i kontakt med NVE, men presiserer at han ikke de neste to døgnene vil utgjøre en stor fare for campingområdet.

– Vi har gjort det vi kan. Jeg tipper Meråker bremser pumping av vann over i magasin, slik at en eventuell flom blir begrenset.

Hembre håper nå at det vil falle snø i fjellet de neste dagene, og satser på at de berger denne runden - det er vannet som er verstingen.

Tar forhåndsregler 

Eier av Midtkil og Sona camping, Arild Ove Østmo, var en av eierne som fikk større skader på camping og kennel under fjorårets storflom.

– Vi fikk skader både på bygg og kennel. Det skyltes isen, og vi er ikke veldig bekymret nå. Elva er ikke i nærheten av hva den var da, forklarer han.

Det er akkurat et år siden de sist ble rammet av flom. På campingplassen har de bygd opp en mur mot kunnelen for å skåne området mot elva.

– Det må tas forhåndsregler. Vi har fjernet benker og gjerder, og føler selv vi er godt forberedt, sier Østmo videre.

Setter sin lit på kulda 

En ny runde med flom vil bety betydelige kostnader for campingen, noe Østmo håper de klarer å unngå like før sesongstart. Per nå har de få personer på overnatting.

– Siste flommen for en måned siden gikk rimelig greit, dette skyldes nok at det ikke var mye is. Nå er det kaldere, og vi håper det kommer snø i fjellet i løpet av et par dager, avslutter han.