Nettredaksjonen

Denne artikkelen sto på trykk i Stjørdals-Nytt 12. august 2020.

Sottjønna ligger like inntil veien som går mellom Frosta og Ekne.

Av J.M. Mølnås

Her er det anlagt en meget flott rasteplass, eller kanskje turmål, passer bedre. Her er det benker og bålplass, samt en fiskebrygge der også uføre kan friste fiskelykken. Her er det også en badestrand der man kan avkjøle varme kropper etter en tur i nærområde. Da vi besøkte tjønna sist var det fiskere som ivrig fristet lykken. Mens vi var der hadde de ikke fått lurt noen fangst opp på brygga, men det var mye igjen av dagen enda.

Her er det både flere benker og bålplass, og det med god korona-avstand.

Flott utsikt

Sottjønna og Fjellplassen, som ligger med flott utsikt utover tjønna, er også utgangspunkt for turer både til Storheia, og Fjellhov. Storheia er i seg selv ut meget flott turmål. Herfra er den en utrolig utsikt, ikke minst over store deler av Trondheimsfjorden. Og fortsetter du turen og tar runden om Igletjønna, og fjellhytta Fjellhov, da har du hatt en aldeles utrolig fin dagstur. Vår anbefaling er at du må bruke litt tid både på Storheia og Fjellhov. Du har ganske god stigning opp fra Sottjønna og turmålene, mens du naturligvis for god unnabakk tilbake. Likevel kan det kanskje være godt å ta seg et bad i Sottjønna når du er tilbake ved bilen.

Vi fikk en hyggelig prat med Janne Jønland og Inge Olav Jønland mens de tok sin kafferast her.

Glade fiskere

Siste vi var det hadde Oliver Hagemo Lien og Ina Hagemo inntatt fiskebrygga, og var ivrige med å friste fisken til å bite. Forholdene for fiske var kanskje ikke helt på topp, for det var blikkstille og delvis solskinn. Men etter hva vi forsto var det ikke så nøye med fangsten. Dagen ute, i en flott natur betydde nok mest, slik vi forsto. Janne Jønland og Inge Olav Jønland hadde også tatt turen hit. De tok verden med ro, og koste seg med kaffe niste på en av benkene som er utplasserte rundt tjønna.

Vi takket både de som tok en rolig kafferast her, samt fiskerne for en hyggelig prat.