Nettredaksjonen

Av Arne Brunes

Hedda Guldseth Sørensen (14) var den eldste av de sju fra Selbu som deltok på Midtkiløra. I kule, lengde og 60 meter oppnådde hun fine resultater.

- Jeg er ganske fornøyd. Det ble to centimeter over persen i lengde, sier Sørensen.

- Hvordan blir det med stevner framover?

- Vi skal til Jessheim på et større stevne og det er i lengde jeg har størst forhåpninger. Ellers håper jeg å få plass på laget til Sør-Trøndelag i regionlekene i Måndalen i september.

Hedda Guldseth Sørensen fløy høyt på Midtkiløra. Selbudråka har ambisjoner innen friidrett.

Mamma er trener

- Hva synes du om friidrettsmiljøet i Selbu?

- Det har blitt ganske mange flere som har blitt med nå i det siste.

- Har dere bra med trenere?

- Ja, blant annet mammaen min og morfaren min er også en ivrig støttespiller, sier Hedda.

Friidrettsgenene er det ikke noe å si på, Bestefar Nils Petter Guldseth var i norgestoppen i sprint i slutten av 1960-tallet og ble norgesmester på 100 meter to ganger.

- Noen andre idretter?

- Jeg er litt med på håndball, men det er friidrett jeg satser på framover.

Lengde er tydeligvis en øvelse utøverne fra Selbu liker. De fire jentene, Ingvild Rønsberg (9), og tiåringene, Tiril Reitan, Tonje Bjørkli og Leona Helle Evjemo, trives svært godt med øvelsen.

- Vi er med på friidrettstrening og det er litt stevner, sier de og forteller at de er gode venninner.

Nå venter ferieturer jentene og de ser fram til nye stevner.

Jon Forø-Sandodden, Stjørdal FIK, løp en god sprint på Midtkiløra. Nikolai Marstad, Selbu (t.v.) og Jens Susegg Lien, Frol fulgte like bak.

Nesten pers

Jon Forø-Sandodden (12) Stjørdal FIK, er en lovende utøver. Skatvalsbyggen satser på friidrett og har satt seg noen sesongmål. Søndag var han nær ved å perse på 60 meteren

- Det er den øvelsen jeg er mest fornøyd med. 8,5 på grus synes jeg var veldig bra, og ikke langt unna målet om 1000 poeng i Tyrvingtabellen, der resultatet må være 8,40. Mitt andre sesongmål er femmeteren i lengde. I dag ble det 4,50, sier den satsende friidrettsutøveren som også legger ned noen timer i fotballdrakta for IL Fram.

På Sonalekene er like mye det sosiale som prestasjoner framtredende. Det er vanskelig å konkurrere på resultater med de moderne banene med fastdekke. I øvelser som lengde og kule er det allikevel god mulighet til personlige bestenoteringer. Arrangørene til det trolig lengst varende en-dagers friidrettsstevne i Trøndelag (42 år), IL Dalebrand, vil gjøre sitt for å trekke nye friidrettstalenter til Midtkiløra i årene framover.