- «Dunkirk» er en film vi har stor tro på, sier kinosjef Gro Langnes om filmen som er bygget på hendelser fra slaget om den franske havnebyen Dunkerque under andre verdenskrig. Regissør er velkjente Christopher Nolan. Denne filmen vil garantert bli en publikumsvinner og utover høsten er det flere storlanseringer på gang.

Tøffe historier fra virkeligheten

Det vil ikke være noen stor overraskelse om «Dunkirk» blir en av årets best besøkte kinofilmer. Filmen som er basert på virkelige hendelser fra slaget Dunkerque starter da hundretusenvis av allierte soldater fra Belgia, Storbritannia og Frankrike er omringet av tyske tropper. Fanget på strandet med ryggen til havet, står de ovenfor en umulig situasjon, mens fienden nærmer seg. Filmen viser historien fra land, fra havet og fra luften.

«The Boss Baby» på topp

2017 har så langt vært et jevnt bra kinoår, men de store publikumssuksessene har latt vente på seg. Øverst på topplisten så langt i år ligger barnefilmen «The Boss Baby» med 2.787 publikummere. Nest flest har sett «Vaiana» med 2.607 solgte billetter og «Skjønnheten og udyret» på tredjeplass med 2.331 besøk.

Ti-på-topp-listen inneholder sju barnefilmer og kinosjefen synes også at det er artig at norske filmer er så godt representert.

- Fire av de ti på topplisten er faktisk norske filmer, sier Gro Langnes, som nå setter stor fart inn i en innholdsrik kinohøst.

Storfilmer på rad og rekke

«Dunkirk» er den første store premieren.

- For å nevne noen av de store som er på gang så er en ny Knerten-film på vei, og ikke minst «Biler 3», «Askeladden i Dovregubbens Hall», «Karsten og Petra lager teater», «Snømannen» og «Den 12. mann», sier Gro Langnes.

Særlig de to sistnevnte har fått mye oppmerksomhet før sine premierer og de vil etter alt å dømme fylle Kimen-salene når de settes opp. «Snømannen» som er første film basert på Jo Nesbøs bøker om Harry Hole har premiere 13. oktober, mens «Den 12. mann» handler om Jan Baalsruds flukt fra Gestapo i 1943. Harald Zwart har regien på denne filmen, som har norgespremiere 1. juledag.