I mange lakseelver har hetebølgen gjort at temperaturen har blitt for høy. For Stjørdalselva har elveeierlagets leder, Gunnar Daniel Fordal, gode nyheter.

- Vi har vært i kontakt med NTE (Nord-Trøndelag Everk) og de kjører opp minstevannføringa fra 9,5 m3 i sekundet til 30 m3.

Dette gjør de fordi tunnelene skal tømmes for vann. Temperatur og vannføring vil da bli normalisert i hovedelva, skriver Fordal i en melding.

Samtidig er det litt større utfordringer lenger vest i elveleia.

- Det bør ikke drives gjennutsetting nå slik som temperaturene er i Forra, Sona og nedre deler av Stjørdalselva, sier Fordal.

Han oppfordrer alle fiskere til å vise ekstra hensyn de siste dagene av juli, slik situasjonen er i deler av vassdraget for tiden. For snart er varmeutfordringene løst for Stjørdalselva.

- På værmeldingen framover nå ser det ut som hetebølgen slipper taket den 31. juli. Da synker temperaturene drastisk og i Meråker vil nattetemperaturen falle helt ned til 12 grader og det vil vare ut hele neste uke. Det vil sannsynligvis løse temperaturutfordringene i Forra og Sona, mener Gunnar Daniel Fordal.