Stjørdal kommune ved kulturkomiteen har gitt 50.000 kroner, mens Sør-Trøndelag fylkeskommune har tildelt 20.000 kroner.

Vi er i ferd med å etablere oss som EM-arrangør, og faktorer som vær og vind kan påvirke vår viktigste inntektskilde, som er publikumsinntektene. Dette er svært positive og viktige penger for oss, sier nestleder Harald Lauritzsen i EM-organisasjonen.

EM-runden på Lånkebanen arrangeres kommende helg, 15. og 16. juni, og er den femte av ni runder i årets mesterskap. Toppførerne som Petter Solberg, britiske Liam Doran og lederen i mesterskapet, Timur Timerzyanov fra Russland, stiller alle på EM-arenaen i Stjørdal. Det samme gjør nordmennene Mats Lysen, Alexander Hvaal, Andreas Bakkerud og Knut Ove Børseth. Sistnevnte er fra Melhus og ligger på 8. plass sammenlagt i den største klassen. Alle disse kjører samtlige ni EM-runder.

På Lånkebanen får de også konkurranse fra blant annet veteranene Tommy Rustad og Henning Solberg, samt Daniel Holten og den lokale føreren fra Stjørdal, Tore Kristoffersen. Det er derfor litt av en fartsfest som venter på under "Rallycross in Hell"

  • Vi forventer et høyt publikumsoppmøte, og oppfordrer folk til å kjøre sammen, og ikke minst kjøpe billetter på forhånd via Billettservice. Det er billigere, og folk kommer raskere inn på arenaen, sier leder Laffen Jensen i EM-organisasjonen.

Petter Solberg tar med seg rallybilen fra 2009-sesongen oppover til Lånkebanen, og der blir det både skyting og rallycross