Flemming Poulsen fra Danmark – den nye sjefen på Radisson Blu Hotell, Trondheim Airport – er fascinert over å se Norge om sommeren for første gang.

- Tidligere har jeg bare sett Norge med sne. Jeg har vært på mange ferier i Norge på Østlandet og stått på ski, men Trondheim, Værnes og Stjørdal var helt ukjent før jeg kom hit. Hjemme i Århus ble Trondheim presentert som nærmeste by til Værnes, forteller Flemming Poulsen som meldte sin interesse for oppdrag utenlands innen Radisson Blu uten å vite hva neste adresse ville bli. Skulle det bli England? Eller kanskje USA?

Tilbud om Værnes

- Så fikk jeg et tilbud omtalt som Trondheim, dvs. Værnes. Vi kikket på nettet, kom opp og fant spennende lokaliteter mellom Stjørdal og Trondheim. Her ville vi finne et sted å bo. For meg var det avgjørende å få med familien oppover. Pendling var uaktuelt. Både kona og barna på seks og åtte år syntes det var en god idé å flytte til Norge – men hvor?

Vi lette mer på internett og Malvik-området mellom Værnes og Trondheim har mange flotte tilbud. Vi kjørte med bil og så oss omkring, men for oss falt valget på Stjørdal. Det har vært en utrolig positiv opplevelse. Vi solgte huset i Danmark og fant et hus vi likte i Gammelverksgata i desember. Halsen skole har vært fantastisk positiv; det har vært en flott opplevelse å komme til Stjørdal. Norsk og dansk kultur har med sine historiske bånd sterke forbindelser og det er stor likhet i skriftspråk selv om trøndersk har sine særegenheter når det gjelder uttale, ler Flemming som synes det går an å være dansk i Norge:

Flytte med familien

– Skulle denne jobben bli en suksess, var vi helt avhengig av å unngå pendling. Det måtte være ”all inn”. Mange kolleger i Århus følger med hva som skjer her. For oss er det en kjempeopplevelse å være her under forhold som egentlig er ganske like. Gjennom kolleger hører jeg for eksempel om dårlige skoler i de britiske land. Skoletilbudet er viktig når du skal reise ut, understreker Flemming Poulsen.

Han og familien kom til mørke og vinter, opplever så at lyset kommer og landskapet åpner seg. Han er glad i å sykle og har allerede en god del mil på vegene rundt Stjørdal: - Her er det veldig mange gode alternativ for å sykle. Jeg trives godt på sykkelen. Nå får jeg for første gang se landet uten sne. Det er flott å sykle rundt og se hvordan det gror. Særlig er jeg blitt glad i strekningen utover mot Steinvikholmen, sier han som er glad for at barna kan bruke sykkelen til skolen og ellers sykle litt rundt omkring blant venner.

Spennende hotell

- Radisson Blu på Værnes?

– Det er et fantastisk spennende hotell. Jeg visste at det var nytt og fikk se flott kvalitet med god lydisolasjon og standard. Vi merker at stadig større deler av kundemassen kjenner til dette hotelltilbudet på flyplassen. Beliggenhet, beliggenhet har stor verdi.

Jeg er glad for det gode samarbeidet med Avinor som er interessert i utvikling og nye ruter med økende aktivitet. Avinor ønsker at flyplassen skal utvikle seg. For oss er det en ønskepartner, sier Flemming Poulsen som er glad for den gode lydisolasjonen.

Godt besøk 17. mai

Radisson Blu er en god arena for den travle kunde som ankommer og vil arrangere møter uten å miste tid. Vi har et flott hotell for å samle folk midt i landet. Det er et praktisk sted for lokale bedrifter som skal ta imot samarbeidspartnere som kommer reisende, sier Flemming Poulsen som ble fascinert over å oppleve det gode lokale besøket på 17. mai:

– For meg var det en spesiell opplevelse å være vitne til denne feiringen av nasjonaldagen. Etter 17.mai-togene var restauranten fylt. Vi hadde satt opp en flott lunsjbuffet. Det skal vi satse mer på framover. Det var veldig hyggelig å ta imot så mange lokale gjester, sier han som ser verdien i det lokale samarbeidet:

Samarbeid

– Vi som er engasjert i reiselivet bør være samarbeidspartnere. Det gjelder den innbyrdes kontakten mellom hotellene i tillegg til dialogen Visit Stjørdal – Visit Trondheim. Vi vinner på å fremstå samlet. Det er en god dialog mellom aktørene som lover bra. Men som dansk er jeg også opptatt av kontakten mot Danmark og drømmer om den dagen vi har en direkte rute mellom Trondheim og Århus.

Det er naturlig med tanke på alle tilbudene i Danmark som ligger ikke langt fra Århus. Men like viktig er det å presentere dette flotte distriktet her i Trøndelag for Danmark. Mange av mine tidligere kolleger er spente på hvordan vi klarer oss så langt mot nord og er interessert i å komme for å se. Det ville være hyggelig å få en direkte forbindelse mellom Værnes og Århus til glede for begge parter. Men så langt har jeg inntrykk av at mer trafikk går mot Danmark enn motsatt.

EM i hjembyen

Lørdag starter EM for U 21 i fotball med åpningskampen i Århus mellom Hviterussland og Island som har kvalifisert seg. England og Spania er med, men Tyskland og Frankrike har i likhet med Norge ikke kvalifisert seg. De andre deltakerne er Ukraina, Tsjekkia, Sveits og vertslandet Danmakr. Det er også kamper i Aalborg, Herning og Viborg. – Det betyr mye for Århus å få et slikt arrangement, sier Flemming Poulsen.

- Hotellmarkedet om sommeren?

- Da er det stille. Høysesongen er høsten og våren. Det er da bedriftene har størst aktivitet. Vi har noen gode tilbud om sommeren som inkluderer overnatting og parkering. Du kan ikke skape et marked, få det beste ut av markedet som eksisterer. Vi er for lengst godt i gang med salget til høsten og våren 2012. Vi har møterom med kapasitet opp til 200 personer. Det er populært. Ellers opplever vi mange individuelle bookinger tett på. Folk kommer sent og tar heller overnattingen på Værnes før ferden går til Trondheim neste morgen.

God base

Jer er veldig fornøyd med at min base er her. Naturen er i verdensklasse i dette landet. Mange nordmenn utnytter denne naturen. Vi merker at skolen arrangerer mer aktivitet ute enn vi er vant til i Danmark. Det er stas med langrenn og pølse. Barna går stille og rolig omkring, griller og koser seg. Det er moro å så når barna kommer hjem med røde kinn etter å ha prøvd alpinbakken.

- Hva synes du om levekostnader i Norge?

– For oss er prisene på matvarer ekstremt høye. I Danmark får du en liter melk for en 5–kroner. Men samtidig er det lavere skatter i Norge, sier Flemming Poulsen som synes han er kommet til et spennende sted i utvikling med Stjørdalshallen og Kulturhuset som nye innslag: - Og jeg rekner med at flyplassen vil være betydelig større bare i løpet av ti år, sier han som allerede har noen klare ønsker for den videre drift:

Kongresshall – en gave

­– Men den positive trafikken ønsker vi flere møterom og senere flere rom for overnatting. Forretningen utvikler seg positivt. Avinor eier huset og vi diskuterer planene framover. Hotellet kan forlenge sørover for å få flere overnattingsrom mens det er plass for flere møterom inn mot flyplassen. Men vi tar ”next step” når tiden er inne, sier han som er veldig glad for at arbeidet nå starter med den nye kongresshallen på Rica Hell Hotell: - Det en gave for oss og Quality. Det er nødvendig med samarbeid for å utnytte kapasiteten best mulig. Da er det bra at både Quality og Radisson Blu er til stede.

God start på ferien

- Vi har kunder som bevilger seg en god start på ferien når reisen neste dag starter tidlig. Du kan sende bagasjen før en god frokost på hotellet og gå tilbake til flyplassen. Og vi tilbyr parkering som en del av prisen, sier Flemming Poulsen som ønsker alle reisende en god tur.