Det var bare lovord å få for vertskapet I Stjørdal fra de danske utsendingene. Faaborg-Midtfyn kommune har også etablert samarbeid med nabokommuner. Broby er sammenslått med 3 andre kommuner.

Besøksrunde

Bergkunstmuseet sto på kjøreplanen i starten av besøket. Om det var for å vise at vi har kloret oss fast i Trøndelag i uminnelige tider skal være usagt, men for gjestene var det en trivelig start på besøket. Besøket fortsatte med en tur til Rådhuset, der det ble gitt en fyldig orientering om det regionale samarbeidet som er etablert gjennom Værnesregionen.

Skole

De danske gjestene ble mektig imponert over Stokkan ungdomsskole. Et praktbygg som hadde en standard som de gjerne skulle tatt med seg hjem til egen kommune. Også Steinvikholmen slott sto på programmet for gjestene. Her hadde omviseren fra Stjørdal kommune gjort sin hjemmelekse. At Steinvikholmen på 1500-tallet var representasjonssted for Norgevar gjestene klar over.

Stjørdalsøl

Denne særegne drikke som fortsatt produseres var også en sak som danskene måtte få ta del i. En grundig gjennomgang om hvordan dette brygget blir laget ble gitt. Deretter var det prøvesmaking. Av ren høflighet mente noe at det var godt, men det blir neppe eksportartikkel til Danmark

Avslutning

Besøket ble avsluttet i Prestegårdshagen. Med kjempebesøk for Museumsdagene reiset de danske gjestene tilbake med et positiv inntrykk av Stjørdal