- Det var spennende at senterleder Hugo Dønjar åpnet dørene for «Vårfest på Torgkvartalet» med så mange konserter. Nå er det Juni-martna og Stjørdalsdagene i ett. Den klare beskjeden fra Hugo var «Ta med elevene». Med 15 konserter i ei uke på Springtime-scenen har om lag 150 elever totalt vært i sving. Jeg er imponert over prestasjonene. Det er ikke bare mine elever, men også elever fra noen kolleger har stilt opp.

Kimen neste

- Jeg er veldig spent på oppgaven på Kimen. Jeg har lenge drømt om å få nettopp denne jobben. Teigens Project ble unnfanget da vi spilte på konsert for kulturhus i Fjellhallen for 20 år tilbake 1995. Gjennom de 20 årene og alle de vel 50 produksjonene har det spiret en produsent i meg. Da det ble besluttet å bygge kulturhus i Stjørdal, håpet jeg på en plass i driftsavdelingen. Nå er ønsket oppfylt. Da er det bare å levere, sier Ole Ivar Teigen.

Stjørdal kommune har valgt å opprette en egen enhet for kulturproduksjon med Jomar Ertsgård som leder. Lene Meldal Fjellstad er markedsansvarlig. Kultursjef Jarle Førde vil ha tett kontakt med denne enheten. Under kulturproduksjon ligger også Carbon som er det nye navnet på Ungdommens Hus.

- Mitt fokus er kvartetten med Jarle, Jomar, Lene og meg. Jeg er ydmyk i forhold til oppgaven, men føler meg meget komfortabel over å arbeide med kulturproduksjon. Min intensjon er for det første at Kimen skal ha en pulserende aktivitet som skal være stilet mot alle målgrupper i denne kommunen. Det er veldig viktig. Vi skal produsere for alle målgruppene i ulik alder. Da snakker vi om et stort kulturelt lerret.

Tilrettelegging

Denne enheten skal også serve de kommunale enhetene kulturskolen og biblioteket som nå vil framstå i ny og moderne drakt ved siden av det lokale kulturlivet. Det handler om tilrettelegging. Men aktørene har fortsatt det privilegium å være kreative, sier Ole Ivar Teigen veldig glad for at Kimen er så heldig å ha en stor videregående skole rett rundt hjørnet:

- Det betyr tett samarbeid og spennende prosjekter, sier han.

- Men ikke minst vil Stjørdal kommune nå høste erfaring med å drive egen kulturell produksjon som blir et viktig innslag på Kimen. Det er også helt nytt at Stjørdal kommune tar ansvar for å sette opp egne produksjoner. Her er det en utfordring å lukte seg fram til hvilke produksjoner skaper publikumstilstrømning. Det har jeg i all beskjedenhet god erfaring på.

- Har du så langt fått noen oversikt over høstens program?

- Her er det av de involverte allerede lagt ned et godt arbeid for skape et spennende program som snart blir presentert. Her er det både lokal, regional, nasjonale og internasjonale størrelser til glede for Kimens publikum.

Pauseår

- Hvordan går det med din «It’s Christmastime» for en travel produsent?

- Da jeg ikke jobben i Kimen, ble mine personlige rammer endret. Jeg er svært beæret over å få denne muligheten. I det første året ønsker jeg å bruke alle krefter på å gi Kimen et så godt innhold som mulig. Derfor fattet jeg beslutningen i det øyeblikk jeg fikk tilbudet om jobben:

-«It’s Christmastime» må ta et pauseår! Men jeg kan love at forestillingen kommer tilbake i Kimen neste år, sier Ole Ivar Teigen som har gjennomført en 11 år lang reise med utrolig mange gode opplevelser i selskap med «It’s Christmastime» og alle de dyktige aktørene på vokal og instrumenter som alle har fått et forhold til Stjørdal. Det har vært 11 år med fulle hus.

- Når starter du i den nye jobben?

- Startskuddet går mandag 27. april med en viss overlapp i den første tida. Men siste søndag begynte vi øvingen på Kimens åpningsfanfare skrevet av Helge Førde. Jan Magne bidrar med avslutningen. Allerede er det hundre blåsere som har meldt seg.

Men vi vet at det finnes mange dyktige og ivrige blåsere i tillegg til utøvere på slagverk i bygd og by i denne regionen. Derfor håper vi å doble dette antallet fram til åpningen fredag 21. august.

- Er Teigens Project nå historie?

- Nei, det er det på ingen måte. Teigens Project skal spille på nachspilet for åpningen i tillegg til andre oppdrag i forbindelse med åpningen, sier en forventningsfull og spent Ole Ivar Teigen.

Rett mann

Kultursjef Jarle Førde har en kort kommentar til ansettelsen: - Det er rett mann på rett plass. Har lært opp to musikere i to generasjoner og har hatt masse gode opplevelser med kulturskolen. Derfor var det avslutning på topp med de 15 konsertene på Torgkvartalet i forrige uke. Jeg ser fram til et enda nærmere samarbeid med Ole Ivar, sier Jarle Førde.

Teigens Project

Teigens Project har siden 1995 vært en profesjonell kulturarena for musikere/aktører med tilknytning til Stjørdal.  Teigens Project er leverandør av kulturproduksjon. I 2004 kom første utgave av «It’s Christmastime» som gikk ti år i Stjørdal kino før forestillingen i fjor ble flyttet til Quality Airport Hotel Værnes med hovedartistene Åshild Mundahl som har gledet stjørdalingene i mange år og Erik Wenberg Jacobsen.

Ole Ivar Teigen vant mange hjerter da han satte opp «Chess» på Rica Hell Hotel i 1998 og det ble fulgt opp av mange «80-tallsparty». De ti årene med «It’s Christmastime i Stjørdal kino samlet over 12.000 tilskuere der Siri Bones og Roar Nygård var faste innslag før de fikk en velfortjent pause for å gjøre andre ting i fjor.

Men nå handler det om Kimen.