Der vil de arbeide i 2 uker som resepsjonister på hotell, sammen med hotellets ansatte og som reiseledere hos reiseselskapet Ving.  Her vil det bli henting av gjester på flyplassen, være med på turer og betjene reisekontoret.

Selv om det vil bli godt å komme til sol og varme vil nok ikke oppholdet være noen ferie. Elevene skal få prøve ut hvordan det vil være å arbeide under andre forhold enn hjemme. Det vil bli en ny kultur, nytt språk og nye utfordringer. Bare det å snakke bare engelsk eller spansk hele dagen, kan være en liten utfordring. Elevene har nå et intensivt spanskkurs. Selv om de vet at i Puerto Rico også snakkes mye skandinavisk er det greit å skjønne det lokale språket. I alle fall når det skal ut på turer utenfor turiststedene.

Elevene vil sammen med elevene fra kokk og servitør være med på ekskursjoner. Da vil elevene få prøve ut språket gjennom det å selv være turist.

To elever har valgt å være igjen i Trøndelag og jobbe som resepsjonister her.  Uansett er det viktig med utplassering og at den blir på steder de ønsker å være. Alle disse elevene har fremtidsplanene klare.

Noen velger allmenn påbygning neste år. Flere har et ønske om å få en lærlingeplass hos flyselskapet Norwegian, eller som resepsjonist enten i Norge eller i utlandet. Markedsføring og ledelse er også en populær karriereveg. Det er mange muligheter innen faget Reiseliv, så for den som liker nye utfordringer, kontakt med andre mennesker eller oppleve nye steder er faget et flott tilbud.