[embed]http://www.youtube.com/watch?v=D33OWpAT0Lc[/embed]

http://www.youtube.com/watch?v=D33OWpAT0Lc

Thora Knutsdottir Sætnan og Ole Martin Sætnan er bosatt på Gevingåsen, og ser ut over Stjørdalssletta med en økende befolkning. De håper nærmarked og nasjonalt marked nå vil åpne seg for matbloggen som gründerparet har utviklet sammen.

De to ble kjent med hverandre gjennom sine jobber på To Rom og Kjøkken. Begge er åpne på det faktum at både tøffe tidsskjema, stort arbeidspress og krav om effektivitet har gitt en bratt lærekurve. De fant hverandre gjennom felles erfaringer i mat- og kokkefaget, og etter hvert ble det bryllup.

Byr på seg selv

Thora, er opprinnelig fra Island, der hun vokste opp i et lokalsamfunn basert på tradisjonelle islandske matretter. Thora og Ole Martin er et par som gjerne vil dele sine egne erfaringer i livet med andre. Nylig var de invitert hos Stjørdal Rotaryklubb for å fortelle om sin helt nye matblogg, og samtidig var de dønn ærlige om egne opplevelser både privat og i yrkeslivet.

- Vi synes det er helt greit å by på oss selv. Erfaringer fra studietid, praksisplass og etter hvert fast arbeid hos To Rom og Kjøkken deler vi gjerne med flere som har interesse av både å lære og høre om matfaget, sier Thora og Ole Martin.

Herren i huset på Gevingåsen, Ole Martin Sætnan jobber i dag som kjøkkensjef på To Rom og Kjøkken i Trondheim, hvor han har ansvar for fem lærlinger og 13 kokker, samt daglig drift av kjøkkenet, menyutvikling osv. Thora er utdannet servitør, og har deltatt i en rekke nasjonale og internasjonale konkurranser, og har bla. NM gull og EM bronse. Hun har nå lagt servitørjobben på hylla, og studerer personligtrener og kostholdsveileder.

- Vi fant tidlig ut i forholdet at vi er to forskjellige personligheter som utfyller hverandre godt. Vi brenner begge for matfaget, og er lidenskapelig opptatt av mat. For oss er mat mer enn næring, men vi er likevel opptatt av å lage næringsrik, og sunn mat.

Sammen om ny matblogg

Paret med ny matblogg fra Stjørdal sier veien til et godt liv starter på kjøkkenet. Dette er et budskap de ønsker å bringe ut til folk.

God og sunn mat er ikke vanskelig å lage, sier de to og lanserer sin matblogg Sætnanskjøkken.no. Her vil de nå ut med nyttige tips for kjøkkenet og til den som skal lage maten på sitt eget kjøkken.

- Vi mener kunnskap om å lage mat fra grunnen av har blitt prioritert bort blant mange. Det er egentlig ganske enkelt å lage mat fra bunnen av. Vi har et inntrykk av at mange i dag benytter pose- og ferdigmat. Dette ønsker vi å tilby alternativer til, sier Thora og Ole Martin.

De to vil gjerne være til inspirasjon og tilby opplæring gjennom sin matblogg.  På bloggen varierer de mellom å dele oppskrifter på video, og i tekst, og hittil har de bla. lagt ut: glutenfri havrepizza, lammeboller, hjemmelaget blomkål og purreløksuppe, havrelefser, sprø grønnkålchips, sylting av grønnsaker og montering av nakenkake.  - Nakenkake er egentlig en tradisjonell bløtkake, eller marsipankake som ikke er dekket med krem eller marsipan, og er fortiden veldig populært som bryllupskake.

Treffer småbarnsfamilier

Fremover skal vi også prøve å vise folk hvordan de kan forberede flere middager på en dag. Det kan man spar både tid og penger av.

Facebook og andre sosiale medier bruker de to nå aktivt i markedsføringen av matbloggen Sætnanskjokken.no.

- Vi ønsker å treffe aldersgruppen fra 20-60 år, men tror at spesielt travle småbarnsfamilier kan plukke opp mange nyttige tips på bloggen vår, følg oss gjerne videre, sier de to fra Gevingåsen i Stjørdal.