- Jeg driver stort sett med utearbeid og jobber to dager i uken. Jeg klipper plen og vedlikeholder hagen. Det er oppgaver jeg trives med, forteller Lars Nysæther.

Han har i sommer fått seg jobb ved museet og sørger for Prestegårdshagen er i tipp topp stand. Med mye utearbeid, er han tilfreds med at året har vært preget av finværsdager.

- Jeg har vært svært heldig med været; det kunne vært mye verre. Den første dagen da jeg hadde opplæring, klippet jeg i pissregn i to timer. Ellers har det vært fint å være ute, jeg har til og med blitt solbrent i nakken, smiler Nysæther.

Gøy med lønn

Han forteller at han er heldig som har fått sommerjobb, og at mange av vennene hans står uten inntekt i sommer.

- Jeg trives godt. Det beste med sommerjobben er å ha noe og gjøre, sier han og avslører at mottagelsen av sin første lønnslipp også hjelper.

- Det var gøy å få betaling, men jeg skal spare det aller meste, sier Nysæther.

Pai-ekspert

Mens Nysæther tar hånd om hagen, styrer Elida Bæverfjord skuta inne i kafeteriaen. Hun forteller at hun tidligere har jobbet på kafé gjennom arbeidsuke på ungdomsskolen, men at sommerjobben ved museet er hennes første offisielle jobb.

- Det er gøy og svært lærerikt. Jeg har lært utrolig mye nytt. Hovedoppgavene mine er for det meste knyttet til kafeteriaen, der jeg lager og serverer mat. Men noen ganger åpner jeg lekestuen og utstillingene, smiler 17-åringen.

Bæverfjord forteller at dagene varierer, men fikk erfare allerede sin første dag hvor hektisk det kan være.

- Første dagen min var det over femti personer her og mange skulle ha pai, så du kan si det ble en pangstart. Men jeg lærte fort på grunn av det. Jeg tror vi kan si at jeg er en ekspert på pai akkurat nå, skøyer hun.