Kvinnen måtte nylig møte i retten, hvor hun ble nødt til å forklare hvorfor hun fra juli 2018 til mai 2020 fikk de ansatte i en butikk i Værnesregionen til å sende regningene for private innkjøp på til sammen 112 478 kroner til sitt eget arbeidssted.

På jobbens regning

Kvinnen skal i retten ha forklart hvordan hun lurte de ansatte i butikken til å tro at hun handlet inn til arbeidsplassen.

Betjeningen skal ha trodd henne, ved at det var hennes arbeidsoppgaver. Det viste seg etter hvert at hun ikke hadde det, men benyttet sitt eget arbeidssted sin konto til stadig nye innkjøp.

Hun skal stadig ha handlet inn større menger mat og andre dagligvarer, mens innkjøpene ble feilaktig ført opp på jobbens konto. Regningene ble sendt over til hennes arbeidssted over en periode på to år.

De private innkjøpene ble til slutt summert til 112 478 kroner.

Kvinnen skal ha tilstått

Kvinnen ble tiltalt og tilsto i retten for med forsett å ha skaffet seg en uberettiget vinning med å fremkalt, styrket eller utnyttet en villfarelse ved at jobben fikk regningene.

Hun ble i Trøndelag tingrett dømt for grovt bedrageri ved å ha tilegnet seg et betydelig beløp, i tillegg til å ha misbrukt tilliten hun hadde hos arbeidsgiveren.

Kvinnen tilsto forholdene og ble deretter drømt til samfunnsstraff på 30 timer, som må gjennomføres i løpet av 120 der. Brytes vilkårene kan straffen bli omgjort til fengsel i 18 dager.

Dømte må innen 14 dager betale tilbake det skyldige beløpet til arbeidsgiveren.