Helgen var fylt av ulike aktiviteter for unger i alderen 9 til 13 år, blant annet konkurranser i triksing og straffespark. På søndag holdt de en stor avslutning i form av en Champions League-turnering, hvor barna ble delt opp i nye lag og fikk nye lagkamerater.

Spilte som Manchester City

Laget var sikker på at de var bedre enn motstanderlaget Manchester United som de snart skulle spille mot. F.v: Elijah Rabben, Mikkel Jensen Røddesnes, Vegard Lillebo, Theo Strand, Oliver Halstrø Gulstad og Asle Ertsgaard Hastadklev.

Etter lunsjen ble det hentet inn spillere fra A-laget til Stjørdals-Blink som skulle fungere som managere for Champions League-lagene. Manchester-City laget hadde ulike svar på hva som var det gøyeste under helga.

En av de svarte kampene var det morsomste, to svarte at de fikk spille fotball, en hadde fått lært mer om fotball og sistemann syntes det beste var å delta.

Hva har dere lært i helga?

- Mye forskjellig. Skyting, dribling og triksing, svarte en av dem.

Hva var favorittaktiviteten da?

- Pasninger, var responsen fra hele laget.

Nye venner

Det var lett å se på de unge deltakerne at de storkoste seg. Gjennom helga hadde Løkholm fått med seg masse smil og latter fra ungene.

- Jeg har fått tilbakemelding fra ungene at mange hadde blitt kjent med nye folk etter vi blandet lagene. Det er en bra ting i forhold til det sosiale, og det er en viktig del av fotballskolen.

- Det er fantastisk artig å se så mange ivrige gutter og jenter som synes fotball er det beste i verden, for det synes vi å, sier rektor Kari Løkholm ved fotballskolen.

Løkholm forteller videre at det våte været ikke hindret stemningen på fotballbanen.

- Det har vært tre kjempeherlige dager, selv om det bøttet ned vann på lørdag. Da var det masse lykkelige, slitne og bløte barn som kom inn fra dag nummer to på Rosenborg fotballskole.

Ny erfaring

For spillerne på A-laget fungerte helga som et avbrekk fra den vanlige hverdagen fylt med trening til OBOS-ligaen.

- Ungene er engasjert og da er det alltid artig å ta del i det. Man får en del av den positive energien smittet over til seg, sier forsvarsspilleren Håvard Lorentsen (t.v.) sammen med midtbanespilleren Andreas Pettersen.

- Man møter unger som elsker å spille fotball og er engasjert for det. Vi holder på med fotballtrening hver dag, så det er artig å prøve på andre ting inne imellom. Det hjelper både på fotballbanen og ellers, sier midtbanespilleren Andreas Pettersen.

Både han og forsvarsspiller Håvard Lorentsen la merke til at det var mye fotballtalent på banen med potensial til å bli gode fotballspillere.

- Vi håper vi ser igjen noen av de om noen år og at vi kanskje får nye lagkamerater ut av dette. Det hadde vært gøy hvis de kunne ha kommet om noen år og sagt at vi har hatt de før, sier Lorentsen.

Godt engasjement

Fotballrektoren hadde mye ros å gi til alle som bidro til at helgen ble godt gjennomført. Hun legger til at avslutningen med å få inn A-laget var super.

- Det er en fantastisk jobb av A-laget som kommer inn og er sammen med ungene. Dette er framtidens Blink- og Rosenborg-spillere, og om ikke det er det fremtiden publikum. Det er veldig bra. Det er godt å være i gang og ha aktive barn, helt klart.