Vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Julie Solsvik Vågane, forklarer det blir en tørr og kald helg i vente da fralandsvind og vindkast på 27-30 meter i sekundet vil prege temperaturen.

- Det vil nok føles ganske kjølig gjennom helga. Det blir også nokså tørt og ikke store nedbørsmengder, så snøen blir liggende. Stort sett oppholdsvær gjennom helga med litt skiftende skydekke, opplyser Vågane.

Varsler om kraftige vindkast

Meteorologen legger til at det er ventet kraftige vindkast fra lørdag morgen, og derfor har de gått ut med et farevarsel på gult nivå for nordlige deler av Trøndelag. Farevarselet gjelder fra klokken 07 lørdag morgen og varer i ett døgn.

- Det kan bli opp til stiv kuling på søndag på utsatte steder, samt store lokale forskjeller på hvor sterk vinden blir. Det kan ta litt lengre tid hvis man skal ut og reise, da det kan få konsekvenser på ferje, fly og båt, sier Vågane.

- Vi anbefaler å sikre løse gjenstander så de ikke flyr av gårde og unngå unødvendig ferdsel på utsatte steder. Det kan være greit å sjekke veimeldinger og holde seg oppdatert på farevarsler fra oss, legger hun til.

Lignende vær neste uke

Når det gjelder langtidsprognosen informerer Vågane at det er stor usikkerhet på hvordan været vil bli tidlig neste uke, og tar forbehold om at det kan endre seg. Så langt ser det ut til å bli en kjølig start på uken, med mye av det samme været som blir i helga.

- Nedbørsfeltet ligger lengre ut i havet, så det blir fremdeles fralandsvind og tørt og kaldt vær. Det ser ut som at temperaturene skal gå litt opp, men fremdeles på minussiden. Kort oppsummert så kjølig vintervær, forklarer meteorologen.